Language:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Marc Speetjens

Marc Speetjens is trompettist bij het Nederlands Philharmonisch Orkest en Nederlands Kamer Orkest

Marc over de Adams A10 Bb-trompet:

Tijdens mijn koop van de fantastische ADAMS C1-L Sterling Silver Bell nam ik toevallig de ADAMS A10 Bes trompet “uit het rek” om de tijd te overbruggen die Miel nodig had om wat aanpassingen te maken.

Je kent misschien dat gevoel als professioneel orkest trompettist, eenmaal aan de C trompet is het moeilijk terug naar Bes trompet.
Waar een C trompet het gevoel geeft van zekerheid en grote wendbaarheid is dit juist de reden de Bes trompet, die vaak stijf, minder wendbaar en log is te laten liggen.
Bij het eerste speelverzoek op de A10 was ik totaal verast. Het leek alsof ik mijn C trompet niet uit handen had gegeven maar er gewoon op verder speelde.
Het instrument heeft zo’n fantastische wendbaarheid dat het haast lijkt alsof je op een cornet speelt. En dan de klank: wat een ongelofelijke kern in combinatie met de uitmuntende stemming, top!

Over de technische afwerking ook alleen maar lof. Hierbij dient ook nog gezegd te worden dat bij ADAMS echt alles mogelijk is. Bij de vraag aan Miel of hij voor mij een variant met een Sterling Silver Bell kon maken werd gelijk gehoor gegeven.

Mijn voorstel bleek een schot in de roos. Wat een combi met mijn ADAMS C1-L Sterling Silver Bell. Ik ben gelijk in de opera op het instrument gaan spelen (na op C te hebben gerepeteerd).
De ADAMS A10 mengt fantastisch (ook in een groep met C trompetten) en heeft een speelkarakter waar je van geniet.
Deze prachtige trompet is de aanwinst voor iedere trompettist !

Een nieuw tijdperk is aangebroken waarin het beste van alle werelden is samengebracht in een instrument: ADAMS A10 Bes trompet !!!

Marc Speetjens


Cookie information

This website uses cookies to improve your experience.