Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Marc Speetjens

Marc Speetjens is trompettist bij het Nederlands Philharmonisch Orkest en Nederlands Kamer Orkest. Op jonge leeftijd begon Marc met het bespelen van de bugel en kreeg hij zijn eerste lessen van zijn vader Noël Speetjens.Enkele jaren later schakelde Marc over naar trompet. Na toelating aan het conservatorium van Maastricht trad Marc toe tot de succesvolle trompetklas van Theo Wolters , trompettist bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Verder nam Marc ook privé lessen bij Prof. Konradin Groth , voormalig solo trompettist van de Berliner Philharmoniker.

Al tijdens de opleiding in Maastricht werd Marc benoemd tot solo trompettist van het Nationaal Jeugd Orkest en twee jaar later in dezelfde positie bij het Schleswig Holstein Festival Orchester.Bij deze orkesten speelde Marc onder bekende dirigenten als: Dennis Russel Davies, Herbert Blomstedt, Valery Gergiev en Dimitri Kitajenko.

Tijdens de studie remplaceerde Marc bij diverse Nederlandse orkesten zoals: Brabants Orkest,Limburgs Symfonie Orkest,Het Gelders Orkest,Radio Symfonie Orkest,Radio Filharmonisch Orkest,Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest/Nederlands Kamer Orkest.

Bij het Nederlands Philharmonisch Orkest/Nederlands Kamer Orkest won Marc in 2002 de auditie voor trompet.
Sindsdien maakt hij vast deel uit van dit orkest met als taken het spelen van groot symfonisch repertoire in het Concertgebouw en het begeleiden van opera producties bij De Nederlandse Opera Amsterdam.

Marc Speetjens' Adams Gear

Adams A10 Bb-trompet

Tijdens mijn koop van de fantastische ADAMS C1-L Sterling Silver Bell nam ik toevallig de ADAMS A10 Bes trompet “uit het rek” om de tijd te overbruggen die Miel nodig had om wat aanpassingen te maken. Je kent misschien dat gevoel als professioneel orkest trompettist, eenmaal aan de C trompet is het moeilijk terug naar Bes trompet. Waar een C trompet het gevoel geeft van zekerheid en grote wendbaarheid is dit juist de reden de Bes trompet, die vaak stijf, minder wendbaar en log is te laten liggen. Bij het eerste speelverzoek op de A10 was ik totaal verast. Het leek alsof ik mijn C trompet niet uit handen had gegeven maar er gewoon op verder speelde.
Het instrument heeft zo’n fantastische wendbaarheid dat het haast lijkt alsof je op een cornet speelt. En dan de klank: wat een ongelofelijke kern in combinatie met de uitmuntende stemming, top!

Over de technische afwerking ook alleen maar lof. Hierbij dient ook nog gezegd te worden dat bij ADAMS echt alles mogelijk is. Bij de vraag aan Miel of hij voor mij een variant met een Sterling Silver Bell kon maken werd gelijk gehoor gegeven.

Mijn voorstel bleek een schot in de roos. Wat een combi met mijn ADAMS C1-L Sterling Silver Bell. Ik ben gelijk in de opera op het instrument gaan spelen (na op C te hebben gerepeteerd). De ADAMS A10 mengt fantastisch (ook in een groep met C trompetten) en heeft een speelkarakter waar je van geniet. Deze prachtige trompet is de aanwinst voor iedere trompettist! Een nieuw tijdperk is aangebroken waarin het beste van alle werelden is samengebracht in een instrument: ADAMS A10 Bes trompet!!!

Marc Speetjens

Cookie informatie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te optimaliseren.

Meer info