Adams Brass

The Kyteman Orchestra tourt met Adams

Colin Benders, beter bekend als Kyteman, was samen met zijn Hiphoporkest dé muzieksensatie van 2009. Nu, drie jaar later is hij terug. Met zijn Kyteman Orchestra. Vorige week was de aftrap van hun tournee in Tivoli Utrecht. Mét Adams instrumenten.

Het Hiphoporkest van 15 man, is nu een 50-koppig 'Orchestra' met Benders als dirigent. Een jaar lang heeft Kyteman met zijn nieuwe orkest gerepeteerd in de studio's van Kytopia: de Utrechtse muzikale vrijstaat vol loodsen, werk- en oefenruimtes. Het resultaat is een prachtig album met nog altijd de nodige hiphop-elementen, maar waarin klassieke muziek en jazz meer centraal staan.

Hun tour leidt langs de bekende Nederlandse poppodia, festivals als Pinkpop en North Sea Jazz, maar met optredens in België en Engeland gaat Kyteman ook internationaal.

Met Kyteman zelf op een Adams bugel, Randell Heye op een Adams trompet én bugel en een groot arsenaal aan Adams slagwerk instrumenten op het podium, mag het bedrijf zich overduidelijk hofleverancier noemen van deze artiest die in 2010 de Nederlandse Popprijs won.

Voor meer informatie en tourdata van het Kyteman Orchestra klik hier.

Foto's: Arjan Aelmans

Picture galleryVideo clips


Events


  • Musikmesse 2018 11 - 14 April 2018 Visit us at the Frankfurt Music Fair 2018, Hall 8.0, Booth K 60


Artists


  • Bruno Santos Trumpeter, arranger and composer, Bruno Santos was born in Rio de Janeiro. Graduated in trumpet by FAMES (Faculty of Mus...

  • Sidmar Vieira Sidmar Vieira began playing the trumpet when he was eight years old. At age eleven, he began his classical trumpet studi...

  • Fernando Lopez SOLO TRUMPET of SÃO PAULO MUNICIPAL THEATRE SYMPHONY ORCHESTRA