Adams Drumworld

Mick Gravéé (NL)

Adams Endorser Mick Gravéé

Mick Gravee (30, NL) is een professionele drummer, leraar, demonstrateur & clinician. Tevens is hij endorser van de merken Roland, Adams & Zildjian.

Op een leeftijd van 3 jaar startte Mick met het bespelen van de drums om vervolgens met 6 jaar de eerste muzieklessen te gaan volgen. Op zijn 18e volgde hij een studie Jazz/Lichte Muziek aan het Conservatorium van Maastricht en vanaf zijn 20ste levensjaar heeft hij zijn eigen drum school zowel in Roermond alsook in Geleen.
Met voorbeelden als Jeff Porcaro, Dave Weckl, Simon Phillips & Virgil Donati heeft Mick door de jaren heen een stijl ontwikkeld die in meerdere muziekstijlen toe te passen is. Veelzijdigheid is in de hedendaagse muziek een must om te kunnen overleven!
In 2011 won Mick de Centraal Europese titel in de Roland V-Drums World Championship waardoor hij in Januari 2012 Centraal Europa mocht vertegenwoordigen in de Finale Live @ The House of Blues in het Walt Disney Park te Los Angeles. Een ervaring om nooit meer te vergeten!
Door de jaren heen heeft Mick zowel in de studio als live met talloze fantastische muzikanten/artiesten mogen samenwerken, hieronder een kleine verzameling:
Dreamteam, Shirma Rouse, Maan, Leona Philippo, De Coronas, Anita Meijer, Universe, Bert Heerink, Tony Spinner (ToTo), Jessie Galante, Dimension12, Andrew Gouche (Chaka Khan), Sun Caged, Ignazio Di Salvo, Joop Wolters & Marcel Coenen.

Kom vooral een keer kijken naar een van Mick’s clinics! Buiten de nodige tips over equipment geeft hij ook een aantal drumtips en oefeningen mee voor thuis!

Setup:
1
. Adams 8000 White Sparkle Fusion/Rock kit
14" "Adams Custom Series" "Rosewood" snare 22" kick 10" tom 12" tom 14" floortom (hangend) 16" floortom (hangend)
2. Adams 8000 White Sparkle Jazz kit,13" snare,20" kick,10" tom,14" floortom (staand)

Cymbals:
Zildjian A Custom

Stokken:
Vic Firth 5A, 5B en 7A

Vellen:
Evans

Koffers/Hoezen:
Adams hoezen

Bands:
Sun Caged - Progressieve Metalband (Per Mei 2012)
Universe-Allround Coverband
Joy / Gonzo Gang - (Molukse band met zowel covers als eigen nummers)

Website:
www.mickgravee.com

Facebook:
Mick Gravéé

Website Bands:
http://www.myspace.com/suncaged
www.suncaged.com
http://www.universe-online.nl

Favorite Drummers:
Jeff Porcaro & Dave Weckl vanwege de ultieme feel
Simon Phillips vanwege zijn creative ritmes en sublieme drumsound
Virgil Donati & Dave Weckl die naast hun enorme techniek ook de gave hebben om complexe ritmes toch heel muzikaal en met feel uit te kunnen voeren

Favoriete Bands:
TOTO 
LOS LOBOTOMYS
PLANET X
DAVE WECKL BAND

Wat eet je het liefst:
Naast de Indische keuken waar nog een deel van mijn "roots" liggen, kan ik ook zeer genieten van de Griekse keuken en alle andere maaltijden waar een goed stuk vlees deel van uit maakt

Waar hou je het meeste van:
Mijn gezin, familie en dierbaren

Wat haat je:
Dat in de moderne muziekwereld entertainment belangrijker is dan de kwaliteit van de muziek

Hoe lang speel je al op Adams:
Eigenlijk al sinds de jaren 90´maar de 8000 serie heb ik in mijn bezit vanaf 2008

Wat zou je onze klanten willen adviseren:
Probeer je goed te laten informeren over de mogelijkheden die de Adams 8000 allemaal voor jou te bieden heeft.
Regelmatig kom ik in aanraking met nieuwe geluidsmensen die nog niet gewerkt hebben met een Adams drumstel. Vaker wordt er vooraf ook weleens getwijfeld of een ´onbekend´ drumstel wel zo goed kan klinken als de gevestigde namen. Echter is er meestal niet veel tijd voor nodig voordat de lovende kritieken geuit worden door de desbetreffende geluidsman want als iets klinkt, dan is het de Adams 8000 wel!


 

Picture gallery

 Direct to webshop


Social links