Language:
Adams Musical Instruments - Together in Music
News of Music Centre Ittervoort

Percussieclinic Jeroen de Rijk op 16 december jl.

18 April 2007

Op zaterdag 16 december vond bij Adams Muziekcentrale een percussieclinic plaats van niemand minder dan Jeroen de Rijk. De clinic was georganiseerd door de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen en het Huis van de Kunsten in samenwerking met Adams, dat had gezorgd voor het instrumentarium en de lunch. Met meer dan 85 deelnemers mogen we spreken van een uitstekende opkomst en een zeer geslaagde clinic.

Om 10:00 werden de deelnemers welkom geheten en kregen ze een twee uur durende clinic van de meester zelf, waarin tal van onderwerpen over percussie, speelmanieren enzovoort aan bod kwamen. Uiteraard speelde Jeroen ook mee met eigen muziek om de toeschouwers van zijn kunsten te laten genieten. Omdat er een hele dag voor deze clinic was uitgetrokken, was er ook meer dan voldoende ruimte om in te gaan op vragen uit het publiek. Sterk punt van Jeroen is dat hij in staat is om in zo’n grote groep van 85 personen voor elke leeftijd en voor elk niveau voor ieder wat wils te bieden. Tot 12:00 uur hield hij de deelnemers uitstekend bezig.

Na de lunch werd de groep in tweeën gesplitst. De groep gevorderden kreeg een rondleiding door de Adams Paukenfabriek om te zien waar en hoe het percussieslagwerk van Adams wordt gefabriceerd. De andere slagwerkers ging aan de slag in de workshop om zelf het geleerde en de slagtechnieken voor conga’s, bongo’s, djembé’s en kleine percussie instrumenten onder de knie te krijgen. Na anderhalf uur werden de rollen omgedraaid. Rond half vijf kwam op deze manier een einde aan een lange, maar zeer enerverende percussie clinic met Jeroen de Rijk.