Language:
Adams Musical Instruments - Together in Music
News of Drumworld Ittervoort

Kunstbende Open Podium en workshops in ECI Cultuurfabriek

29 January 2018

Zondagmiddag 4 februari 2018 organiseert Kunstbende Limburg een Open Podium in ECI Cultuurfabriek. Alle creatieve jongeren tussen de 13 en 18 jaar uit Roermond en omstreken mogen meedoen. Of je nou zelf muziek maakt, dicht, danst of acteert, alles kan en alles mag. Meedoen en komen kijken is gratis, maar Let op: vol is vol. Naast het Open Podium organiseert Kunstbende Limburg ook nog workshops DJ, Dans, Fashion, Film, Expo (beeldende kunst), Muziek en Taal (GRATIS!). Opgeven voor het Open Podium of een van de workshops kan via de website http://www.kunstbendelimburg.nl/eci18/

OPEN PODIUM

Kunstbende biedt jongeren een podium aan en geeft ze de kans om op te treden in een professionele omgeving, met echt publiek. Aan een Open Podium zit geen wedstrijdelement verbonden, je wordt dus niet beoordeeld door een jury. Een oefening voor enthousiast publiek op een professionele locatie. Dus ben jij tussen de 13 en 18 jaar en creëer jij eigen werk in de categorie, DJ, Dans, Muziek, Taal en wil je op een echt podium optreden voor publiek? Twijfel dan niet en geef je op via http://www.kunstbendelimburg.nl/eci18/ ! Ook kun je deelnemen aan enkele workshops, die door professionals gegeven zullen worden. Ook voor deze GRATIS workshops kun je je aanmelden via onze site.

 

WORKSHOPS

In samenwerking met het Huis voor de Kunsten Limburg organiseert Kunstbende Limburg deze middag ook een aantal workshops. Jongeren tussen de 13 en 18 jaar oud kunnen gratis deelnemen aan de workshop Dans, DJ, Fashion, Film, Expo, Muziek of Taal. Deze workshops worden gegeven door professionals en vinden plaats tussen 13:00 uur en 17:00 uur. Bijvoorbeeld in de workshop muziek, ook in samenwerking georganiseerd met Stichting Popmuziek Limburg, ga je met Juul de Bruin en Aïcha Cherif aan de slag met jouw eigen nummer en op zoek naar inspiratie voor het schrijven van eigen liedjes. In de workshop taal ga je met Louie Hamers aan de slag met de voordracht van je tekst en krijg je een heleboel tips om je tekst optimaal te ondersteunen. Robin Peeters kan al je vragen beantwoorden over camerastandpunten en alles wat daarbij komt kijken in de workshop film. Urban danseres Jody Geijsendorpher daagt je uit met een hiphopchoreografie in de workshop dans en samen met Nieke Lemmens zal getekend, geschilderd, overlegd, gelachen, veranderd, ideeën uitgewisseld en heerlijk geknoeid worden in de workshop expo. Het maakt voor alle workshops niet uit of je al veel of weinig ervaring hebt.

 

OVER KUNSTBENDE

Kunstbende is de landelijke wedstrijd voor jong creatief talent tussen de 13 en 18 jaar oud. Jongeren door heel Nederland kunnen deelnemen in acht verschillende categorieën: DJ, Dans, Expo, Film, Fashion, Muziek, Taal en Theater. Kunstbende bereikte in Limburg veruit de meeste deelnemers ten opzichte van andere provincies in Nederland. Landelijk schreven meer dan 3500 jongeren zich in voor Kunstbende 2017. Kunstbende wordt in Limburg georganiseerd door Buro Pinkpop.