Cookie information

This website uses cookies to improve your experience.

Adams Musical Instruments - Experience the Sound of Quality
News of Drumworld Ittervoort

Amsterdam Percussion Group presenteert: "DRUMAFFAIRS"

30 September 2010

In ‘Drumaffairs’ bundelt de internationale sterdrummer Simon Phillips (o.a. Toto) zijn krachten met de allround percussionisten Mike Schäperclaus en Josep Vicent van de Amsterdam Percussion Group. 30 September jl. werd de try-out gegeven bij Adams Drumworld in Ittervoort.

Een kleine impressie van de try-out op 30 september jl.

Afgelopen Donderdag was het dan zover, Ittervoort en omstreken schudde op zijn grondvesten want Drumaffairs was neergestreken bij Drumworld! Mike Schaperclaus, Josep Vincent, bassist Mark Haanstra maar bovenal Simon Phillips hadden hun weg gevonden naar onze zaak waar een knallende avond op het programma stond.

Het voorprogramma was in handen van (een deel van) het Limburgs Percussie Collectief, midden tussen het publiek brachten zij mooie muziek ten gehore. Ze speelden verschillende werken van hoog niveau, de absolute stilte van het publiek tijdens dit akoestische optreden was dan ook erg mooi, dat zijn we niet altijd gewend als er een groep drummers bij elkaar staat!

Nadat de grote prijsuitreiking had plaatsgevonden (er werd onder andere een Adams 8000 Shellset weggegeven!!!) was het tijd voor de hoofdact van de avond. We hadden al de hele week het genoegen gehad dat de 4 heren in de hal achter Drumworld hadden gerepeteerd en dus hadden wij ook de stukken tot leven horen komen. De heren hadden zichtbaar plezier in het maken van muziek met elkaar, en ook Simon Phillips die toch eigen zijn sporen al lang en breed verdiend heeft speelde als een jonge hond achter zijn herkenbare Signature drumkit. Absoluut fantastisch.

Het samenspel was een lust voor het oor, de uitgekozen en speciaal gecomponeerde werken waren geweldig en de solo van Simon was magistraal.
De aanwezige drummers waren het na afloop ook allemaal eens: het was een fantastisch concert!!

Simon Phillips is bij het grote publiek bekend geworden als de drummer van Toto. Hij is één van de meest gerespecteerde drummers ter wereld, zijn stijl reflecteert niet alleen zijn uitstekende techniek maar ook zijn muzikale kwaliteiten. Of het nu rock, fusion of jazz is, Simon brengt het altijd met dezelfde precisie en intensiteit. Phillips werkte ook samen met The Who, Jeff Beck, Roxy Music en Mick Jagger.

Josep Vicent is sinds 1990 de artistiek leider van de Amsterdam Percussion Group. Naast slagwerk heeft Josep ook een grote internationale carierre als klassiek dirigent.(Gewandhaus-Orkester,Orchestre du teatre de La-Monnaie, Liceo,...)Ook is hij sinds 2004 Chef-Dirigent van ´ The World Orchestra´ en  bovendien  zeer nauw verbonden aan de spaanse radio & tv

Mike Schäperclaus is als percussionist/bandleider verbonden aan diverse televisieprogramma’s (o.a. Paul de Leeuw) en tourde de hele wereld rond met Amsterdam Percussion Group. Daarnaast is Mike leraar aan het Rotterdams conservatorium.

De Amsterdam Percussion Group is sinds de oprichting in 1980 uitgegroeid tot een van de belangrijkste initiators voor hedendaagse muziek. Ze blijven al ruim 30 jaar vernieuwend door de verassende programmering waarin met een arsenaal van o.a. drums, gongs en xylofonen alle denkbare stijlen worden gespeeld.In 1990 brak een bloeiperiode van internationale erkenning aan. Een steeds drukkere concertagenda heeft de groep ver buiten de grenzen van Nederland gebracht, onder andere naar Taiwan, Spanje, Hongarije, Zweden, Litouwen, Frankrijk, Italië, Polen, de VS en Rusland.

Met een zeer krachtige sound onderzoekt ‘Drumaffairs’ de mogelijkheden van de percussie; soms extrovert en explosief, soms zacht, melodisch en minimalistisch maar altijd fascinerend voor de toeschouwer.

Voorprogramma:

Limburgs Percussie Collectief
Het Limburgs Percussie Collectief is ontstaan uit het Nationaal Jeugd Slagwerkensemble. Na de ophef van dit geweldig ensemble bleef de drang om vernieuwende en grensverleggende slagwerkmuziek te blijven promoten bestaan. Daarom werd er door artistiek leider Jo Zinzen en een aantal slagwerkers uit het zuiden besloten een nieuw ensemble op te richten om dit te realiseren.
Het Limburgs Percussie Collectief bestaat uit 8 (semi)professionele slagwerkers uit Nederlands en Belgisch Limburg. Het ensemble staat onder deskundige leiding van Jo Zinzen. Op 5 juni 2010 speelde het Limburgs Percussie Collectief hun Premièreconcert in het Theater van Landgraaf.
Het programma van het Limburgs Percussie Collectief bestaat uit composities van alle tijden. Werken van o.a. Bach, Schubert en Chopin behoren tot het repertoire, maar ook hedendaagse originele slagwerkmuziek van o.a. Zivkovich, Kopetsky, e.a. is voor het ensemble geen enkel probleem.
Tijdens de tournee met Drumaffairs heeft het Limburgs Percussie Collectief een spektakelprogramma samengesteld dat toegankelijk is voor iedere luisteraar.

Tourdata:

30-09-2010 / Adams Drumworld, Ittervoort
01-10-2010 / Paard van Troje, Den Haag
02-10-2010 / Parkstad Limburg Theaters, Heerlen
04-10-2010 / Meervaart, Amsterdam
05-10-2010 / Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven
06-10-2010 / Stadsgehoorzaal Leiden
08-10-2010 / Stadsschouwburg Middelburg
09-10-2010 / De Oosterpoort, Groningen


Picture gallery