Language:
Adams Musical Instruments - Together in Music
News of Music Centre Ittervoort

Adams Paukenfabriek wint eerste Limburg Export Award

18 April 2007

Adams Paukenfabriek BV heeft beslag gelegd op de eerste Limburg Export Award. Het familiebedrijf uit Ittervoort liet Noteborn (tweede plaats) uit Wittem en Rena uit Maasbree net achter zich.

De vakjury toonde zich onder de indruk van de finalisten en met name winnaar Adams."Een familiebedrijf dat er nagenoeg zonder vreemd kapitaal in slaagt in een globale exportmarkt met succes wereldwijd een kwaliteitsproduct te verkopen. Gedrevenheid, enthousiasme en de welhaast persoonlijke, directe aandacht voor de klantenkring zijn hierbij bepalend," aldus een passage uit het juryrapport.

Adams
Adams Paukenfabriek BV produceert en verkoopt muziekinstrumenten, met name pauken en cymbalen. De omzet bedroeg in 2005 € 11 miljoen waarvan 98 procent in het buitenland werd behaald. Adams exporteert naar de gehele Europese Unie en 42 landen daarbuiten. Er werken 55 mensen. De prijs werd in ontvangst genomen door een "blij verraste en trotse" directeur Frans Swinkels. Hij deed dat tijdens een bijeenkomst bij printer- en softwarefabrikant Océ in Venlo waar het L1-programma Zaken in Zicht werd opgenomen. Het programma wordt morgenavond 4 oktober uitgezonden om 21.00 uur en om 23.00 uur. Aanstaande zondag 8 oktober wordt het programma om 13.00 uur herhaald. Tijdens de uitzendingen zijn gefilmde portretten te zien van de drie finalisten.

10.000 euro
Adams, Noteborn (producent van schuifdeurkasten) en Rena (non-ferro aluminiumgieterij) waren na twee schiftingsrondes de drie overgebleven kandidaten voor de award, in het leven geroepen door de Exportsociëteit Limburg. Uiteindelijk ging Adams strijken met de eer, een geldprijs van 10.000 euro en een sculptuur van de Roermondse kunstenaar Dick van Wijk. De nummers twee en drie mogen zich voorbereiden op gratis deelname aan een handelsreis van de EVD.

Draagvlak
Het is zeker dat ook de komende jaren een Limburg Export Award wordt uitgereikt. “Het draagvlak is er, provinciebreed,” aldus secretaris Ardy Assink van de Exportsociëteit Limburg. “Bovendien hebben we enkele goede sponsors die nog minstens twee jaar zorgen voor continuïteit. Daarnaast zijn we tevreden met het aantal en vooral de kwaliteit van de inzendingen. Helaas zijn heel wat deelnemers afgevallen terwijl ze toch een heel goed product maken en exporteren. Volgend jaar zijn er weer nieuwe kansen. Aanmelding is al vanaf vandaag mogelijk, zie onze website."

De Limburg Export Award is een initiatief van de Export Sociëteit Limburg en wordt provinciebreed gedragen door Syntens, de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV), MKB Limburg en de Hogeschool Zuyd. Sponsoren zijn Rabobank, NV Industriebank LIOF, Baat Consultants, Lage Landen, Kamer van Koophandel Zuid-Limburg en de Provincie Limburg.

Vakjury
De vakjury bestond uit LWV-voorzitter H. Benjamins, Océ-bestuurslid J. Dix, voorzitter J. Mans van de Kamer van Koophandel Zuid-Limburg, G. van Giersbergen (Lage Landen International BV), Maastricht Aachen Airport-directeur J. Tindemans, P. Lommen (Baat Accountants), F. Nieukerke (voorzitter Exportsociëteit Limburg), oud-LWV-voorzitter J. Nijhuis, Pascal Vossen (NV Industriebank LIOF), J. Park (Rabobank) en UM-professor J. Lemmink.