Adams Musical Instruments - Experience the Sound of Quality
Event of Music Centre Ittervoort

Kerstconcert 2019

Op vrijdag 20 december is het Orkest van de Koninklijke Marechaussee onder leiding van Peter Kleine-Schaars te gast. Zij zullen garant staan voor een sfeervol Kerstconcert met als solisten “de Meisjes met de Wijsjes”.

Het Orkest Koninklijke Marechaussee, opgericht op 12 april 1950, is één van de acht militaire orkesten binnen de Nederlandse krijgsmacht.

Het orkest is, in tegenstelling tot de orkesten van de Marine, Landmacht en Luchtmacht, geen harmonieorkest maar treedt op in fanfarebezetting. Professionele musici vormen de basis van het orkest. Reguliere “marechaussees” maken, voor zover de dienst het toelaat, deel uit van dit orkest.

De Marechaussee levert muziek op maat. Dit houdt in dat er altijd gekeken wordt naar het doel van het optreden. Naast de enkele tamboer of trompettist bij begrafenissen worden optredens verzorgd door ensembles variërend van een saxofoonkwartet, koperkwintet, combo met en zonder zang, de big band én –uiteraard- het fanfareorkest.

Het orkest draagt de tradities, normen en waarden uit van het bereden wapen der Koninklijke Marechaussee,  bewaakt en vertegenwoordigt tevens het muzikaal Nederlands erfgoed door bij groot ceremonieel op te treden als fanfareorkest.

Het orkest is gelegerd in Apeldoorn op het Opleidings-, Trainings- en Kenniscentrum Koninklijke Marechaussee.

Het Orkest Koninklijke Marechaussee staat onder leiding van chef dirigent, kapitein Peter Kleine Schaars. Tamboer Maître is adjudant Marc Gouswaart.      

 

Kapitein Peter Kleine Schaars

Peter Kleine Schaars, geboren op 10 augustus 1962 in Deventer, begint op 10 jarige leeftijd met trombone bij de plaatselijke muziekvereniging. Zijn veelzijdige muzikale interesse groeit uit in het voltooien van vier conservatoriumopleidingen: trombone klassiek, trombone jazz, compositie/arrangeren en directie.

De militaire dienstplicht vervult hij bij het Korps Mariniers en na het behalen van de elementaire vakopleiding (EVO) wordt hij vanwege zijn kwaliteiten ten dienst gesteld bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine.
In juni 1989 krijgt hij bij deze kapel een contract voor onbepaalde tijd aangeboden en is hij er gedurende 13 jaar werkzaam als trombonist, stafarrangeur en assistent-dirigent.

Om gehoor te kunnen geven aan toenemende internationale werkzaamheden als componist en dirigent besluit hij in 2002 de Marinierskapel te verlaten en reist vervolgens ruim 10 jaar regelmatig de wereld rond om bij vele symfonische blaasorkesten gastdirecties te verzorgen.

Bij muziekuitgeverij De Haske / Hal Leonard aanvaardt hij tevens een deeltijdfunctie als klankregisseur en produceert in enkele jaren meer dan 250 cd’s. Daarnaast is hij de vaste dirigent van o.a. het Nederlands Politie Orkest, Gruno’s Postharmonie Groningen en de Show- and Marchingband Kunst & Genoegen uit Leiden. Met deze laatste wint hij in 2005, naar aanleiding van drie achtereenvolgende wereldtitels, de prestigieuze WAMSB award.

In 2010 is hij oprichter en dirigent van het professionele Inspiration Orchestra waarmee hij spraakmakende cross-over concerten organiseert en tevens management workshops verzorgt. 
Van juni 2013 tot mei 2017 is hij dirigent en artistiek leider van de Marinierskapel der Koninklijke Marine en keert daarmee terug op het ‘oude muzikale nest’ in de hoedanigheid van majoor der marinierskapel. Onder zijn leiding heeft deze kapel vele inspirerende concerten en gedenkwaardige militaire optredens verzorgd.

Vanaf mei 2017 tot heden is hij dirigent en artistiek leider van het Orkest Koninklijke Marechaussee. Samen met de musici van het orkest zijn er al diverse muzikale hoogtepunten bereikt zoals een succesvol tournee naar Polen en het uitbrengen van de veteranen cd “Erkenning, waardering en zorg”.

 

De Meisjes met de Wijsjes

De Meisjes met de Wijsjes is dé Nederlandse vocalpopgroep die sinds 2015 de harten van het publiek verwarmt met de heerlijke nostalgie van het Nederlandstalige lied. Ze kwamen tot de ontdekking dat er nog maar weinig vierstemmige kerstarrangementen ín het Nederlands worden uitgevoerd en besloten daarom om óók KerstWijsjes toe te voegen aan hun repertoire. De bekende kerst liedjes heb je nog nooit eerder zo gehoord. Met deze KerstWijsjes en andere herkenbare melodieën uit het Nederlands oeuvre, hebben zij, eigenhandig, een zeer breed repertoire opgebouwd waarmee ze diverse gelegenheden aankleden en zélfs Nederlandse theaters bespelen. (voor de speellijst kunt u kijken op www.demeisjesmetdewijsjes.nl

Samen klinken, Arianne, Simone, Tessa, en Fardoe als een sprankelend, fris en krachtig geheel. 

Nederlandse (kerst)klassiekers van toen tot nu blazen ze, met een theatrale knipoog, nieuw leven in door er een unieke draai aan te geven. 

Toegang: GRATIS!
Zaal open:
 19:00 uur
Aanvang concert: 20:00 uur
Locatie: Aziestraat 17-19, 6014 DA  Ittervoort

 


Picture gallery


Cookie information

This website uses cookies to improve your experience.