Language:
Adams Musical Instruments - Together in Music
Event

Ittervoort: Böhmischer Traum 2020 - POSTPONED

Sunday 17 May 2020 | 13:00 - 18:00

Ter ere van het 50-jarig jubileum organiseert Adams een Böhmische dag vol met blaasmuziek.

Böhmischer Traum, dag van en voor de blaasmuziek bij Adams Muziekcentrale op 17 Mei 2020.

In 1970 begon André Adams in Thorn achter het ouderlijk huis met reparaties en onderhoud aan muziekinstrumenten. Vanuit de technische achtergrond begon André ook met de ontwikkeling van pauken. 50 jaar later staat er een merk op de wereldkaart dat binnen de muziekwereld niet meer weg te denken is. Om dat te vieren vinden er in 2020 diverse activiteiten plaats. Op 17 Mei organiseert Adams daarom een dag voor de liefhebbers van de allerbeste Egerländer, Böhmische, Mährische etc blaasmuziek. Drie gerenommeerde blaaskappellen uit alle delen van onze provincie zullen voor het voetlicht treden en elk hun eigen, specifieke klanken ten gehore brengen.

Het spits wordt afgebeten door de Böhmerwaldkapel uit Schinnen. Deze bekende blaaskapel zal het zuiden van onze provincie vertegenwoordigen. De Böhmerwaldkapel heeft een uitstekende naam opgebouwd met hun muzikaal hoogstaande en gevarieerde optredens. Deze kapel met 16 leden zal u verrassen met diverse bekende melodieën die op een hoog niveau uitgevoerd gaan worden. Let vooral eens op het enthousiasme waarmee deze muzikanten hun optreden etaleren.

Daarna is het de beurt aan Judaska uit Venlo. Deze zeer bekende blaaskapel zal het Noorden van Limburg vertegenwoordigen. Judaska is in binnen- en buitenland bekend met o.a. optredens op het Woodstock der Blasmusik. En dan weten de liefhebbers al genoeg. Het repertoire omvat alle soorten muziek die op deze middag graag gehoord zal worden. De verfijning is buitengewoon en zal de kritische luisteraar aangenaam verrassen.  De 12 muzikanten van Judaska maken er graag een feestje van en nemen u graag mee op hun muzikale wereldreis.

Als laatste zal de Original Maaskapelle uit Wessem aantreden. Deze fameuze 13-koppige formatie uit het midden van Limburg weet al sinds jaar en dag grote scharen toehoorders te fascineren met een zeer breed palet aan muzieksoorten. De fans van deze kapel zullen er deze middag ongetwijfeld weer bij zijn om een optreden van “hun” Maaskapel mee te beleven. Want een belevenis zal het zeker worden. De Maaskapel is in staat om een publiek te betoveren en mee te nemen in de muzikale emotie die zij teweeg gaat brengen.

Deze muzikale middag zal gaan plaatsvinden bij Adams Muziekcentrale aan de Aziëstraat 17-19 te Ittervoort. Voor degenen die ons niet weten te liggen, A2 afslag 41 richting Thorn Ittervoort. De middag begint om 13.00uur. er zullen een beperkt aantal zitplaatsen zijn en een onbeperkt aantal staanplaatsen. Parkeren kan royaal maar we adviseren om vooral een BOB in te schakelen of zelfs met de fiets te komen, wellicht wordt het toch net iets gezelliger dan vooraf gedacht. Er wordt voor een goed glaasje bier en fris gezorgd en voor de inwendige mens is ook aandacht. Er wordt geen entree geheven en de prijzen voor een consumptie zullen alleszins meevallen. Het einde van de middag wordt rond 18.00u verwacht, maar kijk er niet vreemd van op als het wat langer zou gaan duren.

 

Programma

13.00u - 14.30u - Böhmerwaldkapel

14.45u - 16.15u - Judaska

16.30u - 18.00u - Die Original Maaskapelle

Toegang is gratis en consumpties voor 1 euro!