Language:
Adams Musical Instruments - Together in Music
Event of Music Centre Ittervoort

Le Monde Saxofoondag - Ittervoort

Saturday 16 November 2024 | 10:00 - 15:30 | MC Ittervoort

Le Monde Saxophones en Adams Music Centre organiseren op zaterdag 16 november een saxofoondag te Ittervoort, o.l.v. Werner Geboers en Ben Rodenburg.

Deze dag is geschikt voor iedere amateursaxofonist die naast de harmonie e/o fanfare ook eens op een andere manier met de saxofoon in aanraking wil komen. Tijdens deze dag zullen Werner Geboers en Ben Rodenburg in een informele sfeer ingaan op de verschillende aspecten die bij het saxofoonspel van belang zijn zoals embouchure, ademhaling, klank, intonatie, houding, techniek, samenspel, rieten, mondstukken, keuze van je set-up, etc. Uiteraard zijn ook saxofonisten die op een ander merk dan Le Monde spelen, van harte welkom! 

O.l.v. Werner Geboers en Ben Rodenburg zal een saxofoonorkest gevormd worden (van sopranino via sopraan-, alt-, tenor- en bariton- tot eventueel bassaxofoon).

Werner Geboers en Ben Rodenburg hebben beiden een apart programma voorbereid, waarbij het accent ligt op de saxofoon in de lichte muziek. Deze programma’s worden in het saxofoonorkest samengevoegd zodat beiden extra ondersteuning of hulp kunnen bieden als dit ergens wenselijk is. De benodigde bladmuziek krijgen de deelnemers na aanmelding toegestuurd, zodat iedereen zich thuis of op de les op deze dag kan voorbereiden. De gekozen werken die gespeeld worden variëren van gemakkelijk tot pittiger maar steeds met partijen die voor iedereen speelbaar moeten zijn. Er zal extra aandacht besteed worden aan de verschillende aspecten die in de lichte muziek van belang zijn zoals klankkleur, timing, articulatie en de beginselen van het improvisatiespel.

In november 2023 organiseerden we een soort gelijke dag, dit was een groot succes:
Klik hier voor een terugblik op deze dag!

Aanmelden

Aanvang 10.00 uur, omstreeks 15.30 uur zal de dag worden afgesloten middels een gratis toegankelijk concertje waarin de deelnemers de ingestudeerde werken aan ouders, familie, collega’s, vrienden en bekenden kunnen laten horen.

Het inschrijfgeld voor deze dag is € 10,-. De dag is inclusief lunch, koffie en thee!

Klik hier om je direct aan te melden.

Ben Rodenburg

Ben Rodenburg (1988) werd geboren in Rotterdam en begon op zijn 9e saxofoon te spelen. Na het afronden van de Havo voor Muziek en Dans in Rotterdam, vervolgde hij zijn saxofoonstudie aan de jazzacademie van het Rotterdams Conservatorium (Codarts) Rotterdam. Tijdens zijn studie is hij altijd actief geweest in de pop- en dancemuziek. Van 2009 tot 2011 was hij een vast lid van Waylon (bekend van Wicked Way, The Common Linnets) en had hij vele internationale optredens. Ben Rodenburg is tevens een veel gevraagd sessiemuzikant, hij speelde met artiesten als Alain Clark, Wolter Kroes, Van Velzen, Olivia Lewis, Shirma rouse. Vanaf 2013 was hij de saxofonist van Bakermat (bekend van de internationale hit “One Day”) en speelde hij samen met deze DJ vele concerten over de hele wereld, van Duitsland tot Spanje, van Australië tot Amerika. Naast Bakermat werkt Ben samen met vele andere internationaal bekende DJ’s zoals Lucien Foort, Roog, Erick E, Shermanology, Jack Thomas, Dimmi en de Hofnar. Momenteel is Ben Rodenburg een van de toonaangevende saxofonisten in de dans- en popmuziek, en wordt regelmatig gevraagd voor studio-opnames en tv-shows. 
Ben Rodenburg speelt op de Le Monde Satellite Alt- & Tenor Saxofoon in brass uitvoering. 

Werner Geboers

Werner Geboers: Werner is geboren in het Noord-Limburgse Lommel (B). Op 9-jarige leeftijd blies hij zijn eerste noten en op 14-jarige leeftijd begon hij te studeren aan de muziekhumaniora van Hasselt met als optie saxofoon. Na zijn studies aan de kunsthumaniora ging het richting Leuven, waar hij, enigszins tegen zijn zin, klassieke saxofoon studeerde aan het Lemmensinstituut. Tijdens deze opleiding behaalde hij zijn Laureaats-en Meestergraadsdiploma saxofoon, optie klarinet en lichte muziek. Deze klassieke studies bleken echter de ideale basis voor zijn latere saxofoonspel, aangezien het instrument, technisch, niet veel geheimen meer voor hem had. Na zijn studies in Leuven studeerde hij lichte muziek (pop, rock, jazz) bij de gebroeders Vandendriessche waar hij eindelijk zijn "ei" kwijt kon. Momenteel is Werner actief als projectcoördinator van Musart, de kunsthumaniora te Hasselt, is muziekproducer in zijn eigen opnamestudio, en is dirigent van de K.H. Sint-Laurentius te Bocholt. Als uitvoerend musicus was Werner Geboers actief met verschillende formaties, zowel in het klassieke als het lichtere genre, waaronder: het BRT-Filharmonisch orkest en The Golden Bisband. Werner maakte, gedurende 8 jaar, deel uit van de vaste begeleidingsband van Gunther Neefs en verzorgde concerten met o.a.: Toots Thielemans, Lee Towers, Johny Logan, René Froger, Will Tura, Sandra Kim, Jo Lemaire, Helmut Lotti, Katrina &The Waves, The Magic Platters, Clouseau, Scala, The Fortunes, The Three Degrees, The Gibson Brothers, George Baker, Brotherhood of Men. Momenteel is hij de vaste saxofonist van de Lou Roman band, een zeer gekende begeleidingsband uit België, en is hij een veel gevraagde gastmuzikant en dirigent in zeer diverse bands en orkesten. Voor meer informatie over Werner Geboers, kijk op www.studiowerre.be. 
Werner Geboers speelt exclusief op de Le Monde Satellite Alt- en Tenorsaxofoon in brass uitvoering.