Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Workshop New Sound Worlds

Vrijdag 21 april 2023 | 11:00 - 12:30 | Demo hal

In deze unieke workshop leer je onder leiding van Matthias Ziegler om nieuwe klankwerelden te ontdekken op je dwarsfluit. Door middel van improvisatiemethodes ga je op zoek naar de grenzen van je klankwereld en leer je deze te verruimen en te verleggen.

In plaats van verbeelding aan te spreken als sleutel tot jouw nieuwe klankwereld richt de eerste benadering van hedendaagse muziek zich heel vaak op "Extended Techniques". 
Deze groepsworkshop brengt nieuwe creativiteit in je oefenruimte en ontwikkelt een methode voor het verbeteren van hedendaagse speeltechnieken door te experimenteren en te improviseren - door het 'waarom' te ontdekken voordat het 'hoe' wordt geïdentificeerd.
Het begrijpen van de improvisatieaspecten van creatie helpt om de concepten van interpretatie voor vele muziekgenres te verbreden.

Matthias Ziegler is professor fluit en improvisatie aan de kunstuniversiteit van Zürich. Zijn zoektocht naar nieuwe klanken heeft het expressieve potentieel van de traditionele fluit en de elektro-akoestisch versterkte contrabas enorm vergroot.

Matthias Ziegler
Lees meer
Menu