Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Euphonium- en baritonreparatie en -onderhoud

Revisie Bariton / Euphonium

Bij Adams Music Centre kunt u uw bariton / euphonium laten reviseren, hierin specifiëren wij drie categorieën:

  1. Inwendig reinigen, ventielen / cilinders oliën en pompen vetten.
  2. Inwendig reinigen, ventielen / cilinders oliën en pompen vetten. Ventielen, cilinders en pompen gangbaar maken.
  3. Inwendig reinigen, ventielen / cilinders oliën en pompen vetten. Ventielen, cilinders en pompen gangbaar maken. Speling uit cilinders halen, nieuwe veren, vilten en kurken.

Reparatie Bariton / Euphonium

Naast het reviseren van baritons en euphonium’s voeren wij uiteraard ook reparaties uit. Het uitdeuken van bekers gebeurt hier dagelijks. Heeft u uw instrument laten vallen of ergens tegenaan gestoten? Kom dan met uw bariton of euphonium bij ons langs en wij zorgen dat hij wordt gerepareerd.

Bariton / Euphonium Lakken

Heeft u veel krassen op uw bariton of euphonium en wilt u deze lakken? Dit kan uiteraard ook bij ons, let op voor het lakken van het instrument dient hij uitgedeukt en strak gemaakt te zijn, wanneer dit gedaan moet worden wordt er altijd een meerprijs berekent voor deze handelingen. U kunt voor het lakken van uw instrument kiezen uit: hoogglans lak (kleurloos), een matte lak, goudlak, vintage look lak (antique lacquer), voor andere kleuren of speciale wensen dient u contact op te nemen.

Bariton / Euphonium Verzilveren

Voor het verzilveren van uw bariton of euphonium gelden dezelfde voorwaarden als bij het lakken van uw bariton of euphonium. Naast het verzilveren kunt u ook kiezen voor het mat verzilveren van het instrument.

Mondstuk aanpassingen

Naast het verzilveren en lakken van uw instrument kunt u ook uw mondstukken laten verzilveren of vergulden informeer naar de kosten en de mogelijkheden. Ook kunnen we een kunststof rand op het mondstuk maken of een afschroefbare rand.

Ventielreconstructie en ventieluitlijning

Ventielreconstructie maakt uw ventiel cilindrisch van vorm en perfect passend in het ventielhuis zodat uw ventiel soepel loopt. Hierbij worden de ventielen opnieuw vernikkeld. Ook kunt u voor ventieluitlijning kiezen, ventieluitlijning zorgt ervoor dat de doorgangen in het ventiel naadloos aansluiten op de ventielpompen. Dit resulteert in een betere controle van het instrument.

Triggers, steunen en standaards

Als u behoefte heeft aan extra ondersteuning tijdens het spelen van uw euphonium of bariton kunt u bij ons een aanvraag indienen om samen te kijken om een speciale steun te ontwikkelen om uw speelplezier te bevorderen. Daarnaast hebben we nog een standaard steun die al ontwikkeld is voor deze instrumenten. Daarnaast kunnen wij een standaard trigger plaatsen bij de hoofdstempomp of een V-systeem trigger (betere resonantie). Om deze triggers te beschermen kunnen wij ook voor een meerprijs een triggerpompbeschermer plaatsen. Informeer naar de mogelijkheden voor uw instrument.

Aanpassingen

Voor uw bariton of euphonium kunnen we ook nog de volgende aanpassingen toepassen op uw instrument:

  • Hoofdstempomp inkorten
  • Extra waterklep plaatsen
  • Extra ventiel plaatsen (op aanvraag)
  • Ombouwen van rechtshandig naar linkshandig (op aanvraag)

Modificatie techniek

In de traditie van vernieuwing, ontwikkeling en verbetering ontdekte de Adams-Research-Afdeling vanuit de bekende Nederlandse slagwerkfabriek een revolutionair procédé om koperblaasinstrumenten een absolute meerwaarde te geven: de instrumenten-modificatie of -behandeling.

Bij de fabricage van koperinstrumenten ontstaan er spanningen door het forceren, buigen en solderen. Tijdens dit productieproces wordt de legering van de instrumenten zodoende constant belast. De instrumenten-modificatie heeft als doel deze spanningen op te heffen. Eén behandeling volstaat om blijvend resultaat te houden voor de volledige levensduur van het instrument.

De techniek is toe te passen op alle metaal-legeringsinstrumenten alle alt saxofoons, sopraan saxofoons, tenor saxofoons en bariton saxofoons. Verder kunnen op de halzen van de saxofoons de zelfde techniek worden toegepast.

De voordelen:

  • Het speelcomfort verhoogt dankzij het makkelijker 'aanspreken',
  • de aanzet is directer, zuiverder en trefzekerder,
  • de gehele toon, vooral in het hoge register, wordt rijker, voller en blijft 'open' klinken.