Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Trompetreparatie en -onderhoud

Revisie Trompet

Bij Adams Music Centre kunt u uw trompet laten reviseren, hierin specifiëren wij drie categorieën:

 • Inwendig reinigen, ventielen / cilinders oliën en pompen vetten.
 • Inwendig reinigen, ventielen / cilinders oliën en pompen vetten. Ventielen, cilinders en pompen gangbaar maken.
 • Inwendig reinigen, ventielen / cilinders oliën en pompen vetten. Ventielen, cilinders en pompen gangbaar maken. Speling uit cilinders halen, nieuwe veren, vilten en kurken.

Reparatie Trompet

Naast het reviseren van trompetten voeren wij uiteraard ook reparaties uit. Het uitdeuken van bekers gebeurt hier dagelijks. Heeft u uw trompet laten vallen of ergens tegenaan gestoten?

Kom dan met uw trompet bij ons langs en wij zorgen dat hij wordt gerepareerd.

Trompet Lakken

Heeft u veel krassen op uw trompet en wilt u deze lakken? Dit kan uiteraard ook bij ons, let op voor het lakken van de trompet dient hij uitgedeukt en strak gemaakt te zijn, wanneer dit gedaan moet worden wordt er altijd een meerprijs berekent voor deze handelingen. U kunt voor het lakken van uw instrument kiezen uit: hoogglans lak (kleurloos), een matte lak, goudlak, vintage look lak (antique lacquer), voor andere kleuren of speciale wensen dient u contact op te nemen.

Trompet Verzilveren

Voor het verzilveren van uw trompet gelden dezelfde voorwaarden als bij het lakken van uw trompet. Naast het verzilveren kunt u ook kiezen voor het mat verzilveren van het instrument.

Mondstukaanpassingen

Naast het verzilveren en lakken van uw instrument kunt u ook uw mondstukken laten verzilveren of vergulden informeer naar de kosten en de mogelijkheden. Ook kunnen we een kunststof rand op het mondstuk maken of een afschroefbare rand.

Mondstukbuizen

Voor uw trompet kunnen we ook op maat gemaakte mondstukbuizen maken van Adams messing of koper, Adams nieuw zilver of Adams sterling zilver.

Ventielreconstructie en ventieluitlijning

Ventielreconstructie maakt uw ventiel cilindrisch van vorm en perfect passend in het ventielhuis zodat uw ventiel soepel loopt. Hierbij worden de ventielen opnieuw vernikkeld. Ook kunt u voor ventieluitlijning kiezen, ventieluitlijning zorgt ervoor dat de doorgangen in het ventiel naadloos aansluiten op de ventielpompen. Dit resulteert in een betere controle van het instrument.

Steunen en standaards

Als u behoefte heeft aan extra ondersteuning tijdens het spelen van uw trompet hebben wij een trompetsteun ontworpen die het instrument ondersteund zodat u gemakkelijker het instrument kunt bespelen.

Aanpassingen

Voor de trompet kunnen we ook nog de volgende aanpassingen toepassen op uw instrument:

 • Hoofdstempomp inkorten
 • Extra waterklep plaatsen
 • Extra ventiel plaatsen (op aanvraag)
 • Ombouwen van rechtshandig naar linkshandig (op aanvraag)
 • Trompetbeker en mondstukbuis verwisselbaar maken (inclusief connectors, exclusief verzilveren of lakken)

Modificatietechniek

In de traditie van vernieuwing, ontwikkeling en verbetering ontdekte de Adams-Research-Afdeling vanuit de bekende Nederlandse slagwerkfabriek een revolutionair procédé om koperblaasinstrumenten een absolute meerwaarde te geven: de instrumenten-modificatie of -behandeling.

Bij de fabricage van koperinstrumenten ontstaan er spanningen door het forceren, buigen en solderen. Tijdens dit productieproces wordt de legering van de instrumenten zodoende constant belast. De instrumenten-modificatie heeft als doel deze spanningen op te heffen. Eén behandeling volstaat om blijvend resultaat te houden voor de volledige levensduur van het instrument.

De techniek is toe te passen op alle metaal-legeringsinstrumenten alle alt-saxofoons, sopraan-saxofoons, tenor-saxofoons en bariton-saxofoons. Verder kunnen op de halzen van de saxofoons de zelfde techniek worden toegepast.

De voordelen:

 • het speelcomfort verhoogt dankzij het makkelijker 'aanspreken',
 • de aanzet is directer, zuiverder en trefzekerder,
 • de gehele toon, vooral in het hoge register, wordt rijker, voller en blijft 'open' klinken.

Bent u op zoek naar een trompet?

Wij hebben een grote voorraad nieuwe en gebruikte trompetten van alle gerenommeerde merken. U kunt in alle rust in onze winkel in Ittervoort of Lummen gebruik maken van een testruimte om een trompet naar keuze uit te proberen. Onze adviseurs helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Bezoek onze trompet-afdeling

Rudi Jongen
Lummen
Marc Clout
Ittervoort
Hans Breuls
Ittervoort

Vervangend instrument

Tijdens een reparatie bieden wij de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van een van onze leeninstrumenten. We hebben een ruime, maar beperkte, selectie van instrumenten die wij gratis ter beschikking stellen gedurende een reparatie. Mocht u gebruik willen maken van deze service, informeer dan als u uw instrument komt brengen of er een instrument beschikbaar is. Het leeninstrument wordt op uw eigen risico ter beschikking gesteld, eventuele schades zijn voor eigen rekening. Het kan zijn dat we in drukke periodes geen leen-instrumenten meer ter beschikking hebben. Dan adviseren wij om bij uw vereniging te informeren voor een tijdelijk ander instrument.

Google Reviews

We zijn trots om te melden dat we momenteel worden beoordeeld met een indrukwekkende score van 4.6 op Google Reviews! Dit toont de tevredenheid van onze klanten en hun positieve ervaringen met ons. 

Heb je onlangs bij ons gewinkeld of gebruik gemaakt van onze diensten? We horen graag jouw mening! Jouw feedback wordt erg gewaardeerd en helpt ons om onze service continu te verbeteren. Lees onze reviews of schrijf je eigen review op Google Reviews.

Schrijf een review Lees onze reviews

Dank je wel voor je vertrouwen en ondersteuning! #TogetherInMusic

Vragen over een product? Heb je vragen over een product of kun je een product niet vinden? Neem dan contact met ons op. Als het product niet online staat, kunnen we het hoogstwaarschijnlijk voor je bestellen.
Music Centre Ittervoort
Aziƫstraat 17-19
6014 DA Ittervoort
+31(0)475 560 700
[email protected]
Music Centre Lummen (BE)
Bosstraat 73
3560 Lummen
+32(0)13 35 20 20
[email protected]