Adams Musical Instruments - Experience the Sound of Quality

Saxofoonreparatie en -onderhoud

Revisie saxofoon

Bij het reviseren van uw saxofoon heeft u de keuze om verschillende polsters te kiezen, u kunt voor de standaard polster gaan, maar voor een meerprijs een waterafstotende, J.S. metalen of Kangaroo Pads, polster kiezen. In overleg met de verkoper of reparateur kunt u uw voorkeur aangeven voordat u uw instrument afgeeft voor het reviseren. Bij het reviseren wordt verder uw instrument gepoetst en weer gesmeerd zodat hij weer soepel loopt.

Reparatie saxofoon

Is uw saxofoon gevallen en de beker helemaal ingedeukt? Is er iets kapot gegaan aan het mechanisme of de kleppen van de saxofoon? Kom gerust met uw instrument langs en we zullen kijken wat we voor u kunnen doen.

Saxofoon Lakken

Heeft u veel krassen op uw saxofoon en wilt u deze lakken? Dit kan uiteraard ook bij ons. Let op voor het lakken van de saxofoon dient hij uitgedeukt en strak gemaakt te zijn. Wanneer dit gedaan moet worden wordt er altijd een meerprijs berekent voor deze handelingen. U kunt voor het lakken van uw instrument kiezen uit: hoogglans lak (kleurloos), een matte lak, goudlak, vintage look lak (antique lacquer), voor andere kleuren of speciale wensen dient u contact op te nemen.

Saxofoon Verzilveren

Het verzilveren van uw saxofoon is ook mogelijk bij de reparatie afdeling van Adams Music Centre. Voor het verzilveren van uw saxofoon gelden dezelfde voorwaarden als bij het lakken van uw instrument. 

U kunt kiezen om alleen het corpus te verzilveren, alleen de kleppen van het instrument of het gehele instrument.

Speelstandaarden

Heeft u last van uw rug of last van andere lichamelijke klachten?

Hiervoor hebben wij speciale speelstandaarden ontworpen, waardoor u uw hobby gewoon kan blijven beoefenen. Deze standaarden zijn er voor de zwaarder saxofoons, tenor, bas en bariton saxofoons.

Losse saxofoon halzen

Naast reparaties kunnen wij u ook sterling zilveren halzen aanbieden voor alt, tenor en bariton saxofoons.

Verbeteringen voor saxofoon

Om het beste uit uw saxofoon te kunnen halen hebben wij een aantal verbeteringen die wij aan uw saxofoon toepassen waardoor het fijner speelt of beter klinkt. Hier kunt u uit de volgende mogelijkheden kiezen:

  • Nooit meer een plakkerige G# (alleen voor moderne saxofoons mogelijk)
  • Voller klinkende boventonen
  • Geen ruis meer op hoge A
  • Verhelpen van de stoffige D
  • Verhelpen van dun klinkende front F
  • Verhelpen te hoge stemming C#3 / F#3

Modificatie techniek

In de traditie van vernieuwing, ontwikkeling en verbetering ontdekte de Adams-Research-Afdeling vanuit de bekende Nederlandse slagwerkfabriek een revolutionair procédé om koperblaasinstrumenten een absolute meerwaarde te geven: de instrumenten-modificatie of -behandeling.

Bij de fabricage van koperinstrumenten ontstaan er spanningen door het forceren, buigen en solderen. Tijdens dit productieproces wordt de legering van de instrumenten zodoende constant belast. De instrumenten-modificatie heeft als doel deze spanningen op te heffen. Eén behandeling volstaat om blijvend resultaat te houden voor de volledige levensduur van het instrument.

De techniek is toe te passen op alle metaal-legeringsinstrumenten alle alt saxofoons, sopraan saxofoons, tenor saxofoons en bariton saxofoons. Verder kunnen op de halzen van de saxofoons de zelfde techniek worden toegepast.

De voordelen:

  • het speelcomfort verhoogt dankzij het makkelijker 'aanspreken',
  • de aanzet is directer, zuiverder en trefzekerder,
  • de gehele toon, vooral in het hoge register, wordt rijker, voller en blijft 'open' klinken.


Cookie informatie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te optimaliseren.

Meer info