Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Matthias Ziegler

Matthias Ziegler is een van 's werelds meest veelzijdige en innovatieve fluitisten.

Hij zet zich zowel in voor de traditionele literatuur voor fluit als  ook voor de fluit in de hedendaagse muziek en concepten die de grenzen overschrijden grenzen tussen klassieke muziek en jazz.
Dienovereenkomstig vinden zijn uitvoeringen plaats in een breed scala van contexten: hij speelt solofluit bij het Zürich Kammer Orchester, toerde met percussionist Pierre Favre en trad ook op met pianist George Gruntz en met de Amerikaanse contrabassist Mark Dresser.
Hij is tevens lid van het ”Collegium Novum Zürich“, waar hij heeft samengewerkt met Mauricio Kagel, Heinz Holliger en George
Kruimel. Concertreizen brachten hem naar de VS, Japan en Australië.

Matthias Ziegler geeft momenteel les aan de Musikhochschule Winterthur Zürich.
Op zoek naar nieuwe klanken verbreedde hij het vakgebied enorm met het expressieve potentieel van de traditionele fluit en de elektro-
akoestisch versterkte contrabasfluit.

Door de fluit te versterken, kan hij het volume vergroten, waardoor de microgeluidsstructuren van de fluit naar een hoorbaar niveau worden gebracht.
Geïnspireerd door deze nieuwe dimensie van geluiden van deze instrumenten schreven componisten als Michael Jarrell uit Zwitserland, Benjamin Yusupov uit Tadzjikistan, Matthias Rüegg uit de Weense kunstorkesten en de Amerikaan Mark Dresser fluitconcerten voor hem.
Matthias Ziegler speelt op een fluit vervaardigd door Louis Lot (1880), op een kwarttoonfluit Brannen/Kingma-systeem,
op alt- en basfluiten van Eva Kingma (Holland) en op zijn eigen uitvinding, de ‘Matusiflute”, een uniek ontworpen instrument met een vibrerend membraan. 

Het concert en de workshop van Matthias Ziegler worden gesponsord door Eva Kingma fluit