Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Hoornreparatie en -onderhoud

Revisie Hoorn

Bij Adams Music Centre kunt u uw hoorn laten reviseren, hierin specifiëren wij drie categorieën:

  1. Inwendig reinigen, ventielen / cilinders oliën en pompen vetten.
  2. Inwendig reinigen, ventielen / cilinders oliën en pompen vetten. Ventielen, cilinders en pompen gangbaar maken.
  3. Inwendig reinigen, ventielen / cilinders oliën en pompen vetten. Ventielen, cilinders en pompen gangbaar maken. Speling uit cilinders halen, nieuwe veren, vilten en kurken.

Reparatie Hoorn

Naast het reviseren van hoorns voeren wij uiteraard ook reparaties uit. Het uitdeuken van bekers gebeurt hier dagelijks. Heeft u uw hoorn laten vallen of ergens tegenaan gestoten?

Kom dan met uw hoorn bij ons langs en wij zorgen dat hij wordt gerepareerd.

Hoorn Lakken

Heeft u veel krassen op uw hoorn en wilt u deze lakken? Dit kan uiteraard ook bij ons, let op voor het lakken van de hoorn dient hij uitgedeukt en strak gemaakt te zijn, wanneer dit gedaan moet worden wordt er altijd een meerprijs berekent voor deze handelingen. U kunt voor het lakken van uw instrument kiezen uit: hoogglans lak (kleurloos), een matte lak, goudlak, vintage look lak (antique lacquer), voor andere kleuren of speciale wensen dient u contact op te nemen.

Hoorn Verzilveren

Voor het verzilveren van uw hoorn gelden dezelfde voorwaarden als bij het lakken van uw hoorn. Naast het verzilveren kunt u ook kiezen voor het mat verzilveren van het instrument.

Mondstuk aanpassingen

Naast het verzilveren en lakken van uw instrument kunt u ook uw mondstukken laten verzilveren of vergulden informeer naar de kosten en de mogelijkheden. Ook kunnen we een kunststof rand op het mondstuk maken of een afschroefbare rand.

Steunen

Als u behoefte heeft aan extra ondersteuning tijdens het spelen van uw hoorn kunnen wij u een hoornsteun aanbieden waardoor uw hoorn meer stabiliteit heeft en het speelconform verhoogd. Wilt u andere aanpassingen aanbrengen of heeft u andere problemen met uw instrument? Neem dan gelieve contact met ons op om de mogelijkheden te bekijken.

Aanpassingen

Voor uw hoorn kunnen we ook nog de volgende aanpassingen toepassen op uw instrument:

  • Hoofdstempomp inkorten
  • Extra waterklep plaatsen
  • Extra ventiel plaatsen (op aanvraag)
  • Ombouwen van rechtshandig naar linkshandig (op aanvraag)

Modificatie techniek

In de traditie van vernieuwing, ontwikkeling en verbetering ontdekte de Adams-Research-Afdeling vanuit de bekende Nederlandse slagwerkfabriek een revolutionair procédé om koperblaasinstrumenten een absolute meerwaarde te geven: de instrumenten-modificatie of -behandeling.

Bij de fabricage van koperinstrumenten ontstaan er spanningen door het forceren, buigen en solderen. Tijdens dit productieproces wordt de legering van de instrumenten zodoende constant belast. De instrumenten-modificatie heeft als doel deze spanningen op te heffen. Eén behandeling volstaat om blijvend resultaat te houden voor de volledige levensduur van het instrument.

De techniek is toe te passen op alle metaal-legeringsinstrumenten alle alt saxofoons, sopraan saxofoons, tenor saxofoons en bariton saxofoons. Verder kunnen op de halzen van de saxofoons de zelfde techniek worden toegepast.

De voordelen:

  • het speelcomfort verhoogt dankzij het makkelijker 'aanspreken'
  • de aanzet is directer, zuiverder en trefzekerder
  • de gehele toon, vooral in het hoge register, wordt rijker, voller en blijft 'open' klinken