Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Nick Woud

nickwoud.com

Nick Woud begon op achtjarige leeftijd slagwerk te studeren aan de muziekschool in Zaandam. Hij speelde in fanfares en harmonieorkesten. Zijn droom pauken te mogen bespelen kwam uit toen hij twaalf was. Als scholier werd hij lid van het Nationaal Jeugd Orkest, waar hij al gauw benoemd werd tot paukenist.

Na het behalen van zijn gymnasiumdiploma studeerde Nick Woud pauken en slagwerk bij Jan Labordus en Jan Pustjens aan het Conservatorium van Amsterdam. Al tijdens zijn studie remplaceerde hij regelmatig als slagwerker bij het Concertgebouworkest, het Nederlands Kamerorkest (als paukenist) en alle andere belangrijke Nederlandse orkesten.

Op zijn 22ste trad hij toe tot de slagwerksectie van het Radio Filharmonisch Orkest. Zes jaar later werd hij er solopaukenist. In 2002, na vijfentwintig jaar RFO, werd Nick Woud solopaukenist van het Concertgebouworkest.

Nick Woud doceerde aan de conservatoria van Hilversum en Utrecht en is sinds 1996 verbonden als hoofddocent pauken aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij was studieleider bij het Nationaal Jeugd Orkest, en is sinds enige jaren coach van het European Union Youth Orchestra. Ook is Nick Woud een veelgevraagd docent voor internationale slagwerkcursussen en symposia. Hij gaf masterclasses aan het Royal College of Music in Londen en aan conservatoria en universiteiten in Boston, Washington, Lausanne, Tokio, Seoul, Oslo, San Sebastian, Saragossa en Valencia.

Nick Woud heeft drie paukenmethodes gepubliceerd, die wereldwijd gebruikt worden.

Nick Woud is tevens componist. Hij schreef muziek voor radio en tv, kamermuziekwerken en sinds enkele jaren ook werk voor symfonische bezetting.