Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Schnellar Classical

Geïnspireerd door Hans Schnellar’s oorspronkelijke salonpauken, in het bezit van het Koninklijk Concertgebouworkest, zijn deze replica's uitgerust met een nieuwe bodem en een verfijnde kurbeltechniek. De Adams Schnellar Classical pauken staan voor de hoogste klankkwaliteit en geweldige functionaliteit. Voor iedereen die op zoek is naar een set pauken voor repertoire uit de late Barok en de Klassieke periode, zijn deze instrumenten een lust voor het oog én oor.

Deze pauk passen perfect bij het barokke, klassieke en vroegromantische repertoire en zijn beschikbaar met een gelakt of vernikkeld voetstuk.

De handgemaakte ketels hebben een diameter van 550, 610, 650 en 690 mm. De instrumenten worden geleverd met Sonnberg geitenvellen. Deze geitenvellen zijn gemaakt van ruwe huiden en zorgen dus voor een rijkere verscheidenheid aan boventonen. Bovendien hebben ze een zeer uitgesproken grondtoon die zorgt voor het perfecte basfundament, in het bijzonder voor de grotere trommels.

Specificaties Schnellar Classical

Onderstel: Messing lak, grijze poedercoating, of hoogglans nikkel
Ketel: Smalle puntige ketel
Stemmechaniek: Kurbel handbediende stemming, Schnellar stemmechaniek met stemschaal
Vellen: Geitenvellen met klemmen
Afmetingen: 55 cm, 61 cm, 65 cm, 69 cm

Hans Schnellar

Hans Schnellar (1865-1945) begon zijn carrière als solopaukenist in het Zurich Tonhalle Orchestra. Hij was een jaar lang de gastpaukenist in het Koninklijk Concertgebouworkest van Amsterdam, waarna hij solopaukenist werd voor de Vienna State Opera en het Vienna Philharmonic Orchestra tot 1932.

Schnellar experimenteerde met het maken van pauken en produceerde vele soorten trommels. Veel van zijn instrumenten worden vanwege hun geluidskwaliteit nog steeds gebruikt. Schnellar introduceerde het concept van het naar boven duwen van de ketel in plaats van het naar beneden duwen van de rand om de velspanning te veranderen. Zijn kurbel-instrumenten worden nog steeds gebruikt (in door Hochrainer herziene vorm) door het Wiener Philharmoniker. Het Koninklijke Concertgebouworkest beschikt over de enige Schnellar pedaalpaukenset, zoals benoemd in Berlioz' en Strauss' beroemde 'Verhandeling over instrumentatie' ('Treatise on Instrumentation').

Lees verder

Meer informatie over Adams Percussion?

Adams werkt met een wereldwijd netwerk van dealers en distributeurs. Bekijk snel bij wie u het beste terecht kunt voor verdere vragen over uw toekomstige instrument. 

Dealer zoeken