Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Blackman, Cindy (USA)

ADAMS DRUMMERS FESTIVAL - 05 april 2009

Cindy Blackman is waarschijnlijk het meest bekend als het groovende drumhart van rockster Lenny Kravitz en Band. Uiteraard is ze ook erg bekend als powerdrummer en percussionist van de hard-bop mold. Cindy Blackman besloot op haar achttiende dat ze drummer wilde worden. Haar liefde voor jazz dreef haar naar New York waar ze bevriend raakte met de meeste van haar drummende helden, inclusief Art Blakey, Elvin Jones en Tony Williams. Sindsdien heeft ze voor miljoenen mensen gespeeld, met haar eigen band en als sidekick van onder meer Jackie McLean, Joe Henderson, George Benson en Pharaoh Sanders, daarnaast ook als drumster van Lenny Kravitz.

She is thunder. She is fire. She is energy. She is passion. She is CINDY BLACKMAN. One of the ‘’hottest’’ drummers around the world on stage at the Adams Drumfestival.Geboren in Ohio en opgegroeid in Connecticut, begon Cindy haar muzikale cariere als straatmuzikante. Voor ze in de 80ths naar New York City verhuisde, studeerde ze aan The Berklee College of Music in Boston en kreeg tevens les van de legendarische Alan Dawson. Eénmaal haar weg gevonden in New York werd ze gezien en gehoord door miljoenen mensen tijdens optredens met haar eigen groep en sinds 1993 met Lenny Kravitz

in 1998 nam ze haar eerste drumvideo op, genoemd ‘’Multiplicity’’. Ondertussen toerde ze met Jazz grootheden als Jackie McLean, Joe Henderson, Don Pullen, Hugh Masekela, Pharaoh Sanders, Sam Rivers, Cassandra Wilson, Angela Bofill, Bill Laswell, Buckethead e.a.

Een mooie quote in de International Herald Tribune : "Some drummers act, some react. Some keep time, others create it. Cindy Blackman is among the few who can...."

Cindy is endorsed by Gretsch Drums, Istanbul Cymbals

http://www.youtube.com/watch?v=RuNEHbvC-Ew&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=b8iqlWE-CFw&feature=related