Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Drumworld Festival 2024

Na een paar jaar van afwezigheid kunnen we met trots aankondigen dat we op 22 september dit jaar de zestiende editie van het Adams Drumworld Festival zal plaatsvinden. We hebben hard gewerkt aan een mooi programma en een leuke dag eromheen.

Het festival wordt dit jaar gehouden in de concertzaal van Adams (voorheen winkel van Drumworld) in Ittervoort. Hou deze pagina in de gaten voor aanvullingen / nieuws.

10:00 - 12:00 Masterclasses / workshops
12:00 - 19:00 Drumworld Festival

Wiktoria Bialic (PL)

12:10 - 12:55

Ze heeft haar strepen al dik en dubbel verdiend. Wiktoria won in 2021 de Hit Like A Girl Contest en is op Instagram een waar kijkcijferkanon. Met onlangs 4 Grammy-nominaties speelde ze op meerdere drumshows in heel Europa. Ze heeft al veel studio-producties op haar naam staan. Wij mogen haar in september verwelkomen op het Adams Drumworld Festival!

Youtube Instagram Facebook TikTok

Wiktoria is een veelzijdige drumster die zich niet beperkt tot een bepaalde stijl. Ze focust zich  vooral op het creëren ven een goede sound. Haar energieke spel en het plezier dat Wiktoria heeft tijdens het drummen is aanstekelijk.

Op haar Gretsch kit en Zildijan cymbals zal zij haar Remo vellen tijdens het Drumworld Festival er flink van langs geven.

Bestel hier je ticket

 

Dexter Hercules (UK)

13:40 - 14:25

Sinds 3-jarige leeftijd timmert Dexter al aan de weg en dat heeft hem zeker geen windeieren gelegd. Momenteel toert Dexter over de hele wereld met zijn Pearl drum set en Zildjian cymbals met niemand minder dan Ed Sheeran, daarvoor was hij tot 2023 de huisband drummer van “The Voice UK”.  

Instagram TikTok Facebook YouTube

Dexter’s speelstijl wordt omschreven als dynamisch en veelzijdig, hij beheerst meerdere genres zoals Jazz, Pop, Gospel, Fusion, Broken Beat en Funk. Door zijn veelzijdigheid is hij een veel gevraagde drummer in de hedendaagse muziekscene hij heeft onder andere samengewerkt met: Ronnie Wood, Emeli Sande, Little Mix, Lalah Hathaway, Theo Croker, Incognito, Pixie Lott, Stormzy, Olly Murs, Rita Ora, Boy George, Ashanti, Derrick Hodge en nog vele meer. 

Bestel hier je ticket

Camille Bigeault (FR)

15:25 - 16:10

We heten welkom de koningin van de polyritmes Camille Bigeault! Ze verscheen al in 2017 op Drum Channel en vlak daarna was ze te gast bij Drumeo! Camille bracht haar eerste drumboek The Pholyrhythm Odyssey uit in December 2022 over: polyritmes, noot groepering, ostinato’s en onderverdeling binnen de drumpatronen. Een boek wat je moet hebben als je meer wenst te leren over polyritmes.

Website Facebook Instagram YouTube TikTok

Ze heeft al opgetreden en lesgegeven op de grootste drumfestivals waaronder de UK Drum Show, Tam Tam Festival in Spanje, het Drum Festival in Zwitserland en de Paris Bagshow in Frankrijk. Ook heeft ze al meerdere masterclasses verzorgt tijdens deze drumfestivals en meerdere drum camps. Haar kennis en controle over ritme en tijd zijn een ware sensatie als je haar aan het werk ziet.

Boek je ticket voor haar masterclass polyritmes en laat je verbluffen tijdens haar show op het Drumworld Festival 2024!

Bestel hier je ticket Masterclass

Brittany Bowman (USA)

17:05 - 17:50

Bang! Drummer nummer 4 - Punk Rock drummer Brittany Bowman - komt naar het Drumworld Festival 2024!

Deze echte punk rock drummer zal je ongetwijfeld wegblazen met haar snoeiharde sound!

Facebook Instagram

Momenteel is ze de drummer van Demi Lovato en heeft samen met haar al op de grootste podia ter wereld gestaan. In het verleden heeft ze onder andere gewerkt met Meg Myers, KiNG MALA , Royal and Serpent en Toni Cornell.

Haar energieke chops op haar Tama drumset met Sabian Cymbals en haar verschijning zorgen ervoor dat ze jouw aandacht weet vast te houden van begin tot eind van haar performance. Benieuwd hoe Brittany haar dromen waar heeft gemaakt? Kom dan naar het Drumworld Festival 2024!

Bestel hier je ticket

Nic Collins (UK)

18:20 - 19:05

Last but not least, we zijn verheugd aan te kondigen dat Nic Collins onze line-up afsluit op het Drumworld Festival! Nic is een echte rock-drummer. De muzikaliteit werd hem natuurlijk met de paplepel ingegeven. Hij begon al op 3-jarige leeftijd met drummen. 

Instagram YouTube

Als zoon van de legendarische Phil Collins zit muzikaal talent in zijn genen. Nic groeide op met muziek om zich heen en begon op 3-jarige leeftijd al met drummen. Op zijn 18e speelde hij al in iconische zalen zoals de Royal Albert Hall, Hyde Park, Madison Square Garden en vele andere arena's en stadions over de hele wereld.
Maak je klaar voor een onvergetelijk optreden van Nic Collins!

Bestel hier je ticket

Masterclass Polyrhytms Camille Bigeault

Tijdens haar masterclass legt Camille, de koniging van de polyritmes, alles uit over het spelen van polyritmes en maatwisselingen, improviseren over een ostinato of het spelen van onregelmatige maatsoortpatronen.

Meer info & tickets

Live Coaching met Juan van Emmerloot

Naast de sound van je drums is het uiteraard belangrijk dat jij als metronoom van de band strak in het ritme zit en een lekkere Groove neerlegt waarop de melodie tot zijn recht kan komen. Juan van Emmerloot verzorgt tijdens het festival de masterclass Live Coaching.

Meer info & tickets

Sound Creation & Flexibility

Met Bram Raeymaekers drummer van Clouseau, The Voice Vlaanderen, een van de meeste gevraagde sessie-drummers van België. Als drummer van verschillende stijlen moet je een Chameleon zijn en weten hoe je met dezelfde set de juiste sound en feel creëert die bij het genre van de muziek past.

Meer info & tickets

Remo Tuning Workshop door Jeff Davenport

Iedere drummer herkent het wel: ’stemmen doe ik later wel een keer’ maar dit wordt vaak vergeten terwijl dit het belangrijkste is voor een goede sound neer te zetten binnen je eigen band. Tijdens de Remo Tuning Workshop welke gegeven wordt door Jeff Davenport geef hij een ware masterclass, om jou te leren hoe jij je drumstel zo goed mogelijk kunt stemmen. Zodat jij in de toekomst de sound kunt creëren die je voor ogen hebt.

Meer info & tickets

Istanbul Mehmet showcase

Ben jij benieuwd naar de cymbaal-range van Istanbul Mehmet en wat deze voor jou zou kunnen bieden? Meld je dan nu aan voor deze showcase. Tijdens deze showcase zal Adams Endorser Raymond Herveille, tekst en uitleg geven over de Istanbul Mehmet cymbalen en je laten ervaren hoe de verschillende cymbaal-series klinken en voor welke genres ze bedoeld zijn.

Meer info & tickets

 

Back in the days

Een kleine terugblik op voorgaande edities van het Drumworld Festival.

Hall of fame

Pictures
Jan Kloosterboer | Arjan Aelmans | Tim Emmen | Jonathan Piano | Margriet Cloudt
© LATULACONGA PRODUCTIONS | www.latulaconga.com | Nadia Markenster.be

Menu