13th Adams International Flute Festival

Nicole Esposito

Nicole Esposito is Professor voor Fluit en Piccolo aan de Universiteit van Iowa, USA. Ze is een zeer veelzijdig artieste die veelvuldig over de wereld reist om concerten en master classes te geven.

Ze heeft opgetreden tijdens talrijke evenementen, waaronder NFA conventies in de grotere Amerikaanse steden, evenals regionale conferenties waaronder de Oklahoma Flute Fair, Florida Flute Fair, Madison Flute Festival, West Virginia Flute Fling en het Iowa FluteFestival.
Ze heeft masterclasses gegeven voor de Young Musicians Foundation in Evanston en aan talrijke universiteiten in de Verenigde Staten. Daarnaast heeft Esposito les gegeven aan de National University & National Institute of Music in Costa Rica, Milan Civic Music School, Madrid Royal Conservatory, Geneva Conservatory en in Brazilie aan de Escola Municipal de Musica, Faculdade Canteriera en het Baccarelli Institute in São Paulo.
Als orkestmusicus heeft Esposito opgetreden met grootheden als James Conlon, David Zinman, Gunther Schuller en Robert Spano.
Professor Esposito heeft diploma’s behaald aan de Carnegie Mellon University en de Universiteit van Michigan. Ze was finalist of prijswinnaar in verscheidene prestigieuze wedstrijden o.a. National Flute Association’s Young Artist en Piccolo artist.
Bovendien heeft ze artikelen gepubliceerd voor Banddirector.com, The flutist Quarterly, Flute Focus en Flute Talk magazines en is ze voorzitter van de Eastern Iowa Flute Association.
Ze heeft les gehad van docenten zoals Jeanne Baxtresser, Amy Porter, Marianne Gedigian, Jennifer Connor en Catherine Payne.
Nicole Esposito speelt een 14k Miyazawa fluit en een Hammig Piccolo. Haar album ‘Blue Solitude’, omvat latijnsamerikaanse muziek voor fluit, altviool en gitaar opgenomen met het Alturas Duo.

Fotogalerie

Talen