Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Philzuid

De Philzuid raakt mensen met klassieke muziek. Het gezelschap staat bekend als hét professionele symfonieorkest van Zuid-Nederland en zoekt de verbinding met alle inwoners van Noord-Brabant, Limburg en Zeeland.

Continu VERNIEUWEN zit in ons bloed: We zijn geluksmakers
Een belangrijke kernwaarde voor Philzuid is 'vernieuwen'. Wij zijn een veelzijdig orkest die continu bezig is met vernieuwen. We staan bekend om onze grote symfonische concerten met bekende muziekwerken in alle concertzalen in Zuid-Nederland en daarbuiten, maar we zijn ook makers. We zoeken steeds weer onze grenzen op. We bedenken en creëren nieuwe concertformules op onverwachte locaties. We doen onderzoek naar veranderingen in de wereld van de klassieke muziek binnen het Maastricht Centre for the Innovation of Classical Music (MCICM). Het MCICM is een interdisciplinair onderzoekscentrum waarin het orkest, Universiteit Maastricht en Zuyd Hogeschool samenwerken. Het orkest vervult daarin een laboratoriumfunctie, het brengt nieuwe ideeën direct in praktijk.

Ook zijn wij trots op ons uitgebreide educatieve programma’s. Kleine ensembles met musici uit het orkest reizen naar basisscholen om leerlingen live klassieke muziek te laten ervaren. In de theaters of concertzalen ontmoeten leerlingen van het primaire en voortgezet onderwijs het hele symfonieorkest en doen ze actief mee in onze voorstellingen.