Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Ana de la Vega

'Zo'n interessante nieuwe solist in de fluitwereld hadden wij al heel lang niet meer gehoord' (Naxos). Nu zal deze interessante nieuwe solist hier zijn om het 15-jarig bestaan van het Adams Flute Festival mee te vieren.

De Australische fluitiste Ana de la Vega wakkert momenteel de klassieke muziekscene aan.
Haar debuutopname met het English Chamber Orchestra van Mozart en Myslivecek Flute Concertos (PENTATONE) trekt wereldwijd ongebreidelde en ongeëvenaarde aandacht. Na het winnen van Classic FM 'Beste albums van 2018', bereikte Amazon Best Seller nr. 1, NDR CD van de week, BBC Schotland CD van de week, Classic FM Nederland CD van de week, SR CD van de week Duitsland, Pizzicato 5 Stars et al.,
Ana is tegenwoordig een van de meest gevierde en erkende fluitisten. Haar Wigmore Hall-debuut werd beoordeeld als "uitstekend" (Klassieke Bron), haar Cadogan Hall London-uitvoering als "echt kunstenaarstalent" (Musical Opinion), en haar Berlin Philharmonie-debuut als "eerste klas". Terwijl Gramophone schrijft: 'de la Vega verkoopt deze twee werken even uitgebreid als Pahud' (Mozart Concertos in D en G major), schrijft FONO FORUM 'Flawless: de la Vega heeft een fluweelzachte toon in alle registers, donker in timbre, flexibel, met superieure meesterlijke techniek ”.  NDR Kultur erkent haar "fluweelachtige toon" en "kristalhelder spel", waarbij haar frivoliteit wordt vergeleken met de vogels van de zomer, en vooral beweert dat haar interpretatie van de klassieke fluitconcerten "zeker Mozart zou hebben geïnspireerd".
In het huidige en volgende seizoen treedt Ana op als solist bij DKO Berlijn, de Trondheim Solisten, het Engelse Kamerorkest, Luzern Festival Strings, Odessa Philharmonic, Sinfonia Rotterdam, Praag Royal Philharmonic, Bremen Philharmonic en Berliner Camerata, ze debuteert in het Concertgebouw Amsterdam, Berlijn Philharmonie, Philharmonie Gasteig München, Hamburg Laeiszhalle, Glocke Bremen en met Muenchen Music in München, evenals haar eerste reis op de MS Europa, en naar het kasteel Elmau.

Ana de la Vega groeide op als derde van vier zussen op een boerderij in Zuid-New South Wales, Australië. Ze was een student aan het Conservatorium Supérieur de Paris waar ze studeerde bij Catherine Cantin, evenals bij Philippe Pierlot en Raymond Guiot en is daarom een opvolger van de grote Franse fluitschool.
“Toen ik besloot fluitist te worden, had ik nog nooit een fluit gezien. Ik wist niet wat een orkest was en ik was zeker nog nooit in een concertzaal geweest. Ik was zeven jaar oud en speelde in de tuin op onze boerderij toen de opname van Jean-Pierre Rampal van het Mozart-fluit en harpconcert KV299 (Erato) door de luidsprekers van mijn ouders kwam.
Het tweede deel van dat concert maakte me keuzevrij - een fysieke reactie - een infiltratie van lichaam en ziel. Elke beslissing vanaf dat moment leidde me naar de fluit, naar Parijs ... en naar Mozart ...

Ana de la Vega wordt gesponsord door Altus Flutes