Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Adams Artist Serie Klokkenspel

Adams heeft de Artist serie klokkenspellen ontworpen met de juiste klankkleur, resonantie en toon die passen bij de kenmerken van het Amerikaanse geluid uit de jaren 1920, die muzikanten over de hele wereld als de standaard voor kwaliteit en geluid zien. Adams’ Research & Development afdeling heeft de specificaties van de toets van de Amerikaanse "Round-Top Parsifal Bells" uit het begin van de 20e eeuw gecombineerd met modern(e) design en materialen.

Toetsen

De toetsen van Adams Artist serie klokkenspellen zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal dat speciaal voor Adams op maat is gemaakt om de perfecte combinatie van klankkleur, resonantie en toon te bieden.

  • Bereik: 3.3 octaven (C5 – E8)
  • Toets breedte: 30,5 mm
  • Stemming: A = 442 Hz

Frame

Het open draaglatten systeem van het Adams Artist klokkenspel biedt de mogelijkheid om een met de voet bedienbaar dempsysteem te gebruiken. Dit systeem zorgt er ook voor dat de kans op eventuele “koffer geluiden” wordt weggenomen.

De Adams Artist serie klokkenspellen zijn beschikbaar met Traveler en Endurance Field Frame. Beide frames beschikken over de gepatenteerde Voyager hoogteversteller.

Traveler Frame
Het Traveler Frame is zeer stevig en stabiel en is makkelijk te demonteren voor transport. Het frame beschikt over een lage dwarsstang en zijsteunen die zorgen voor de uitstekende stabiliteit. Soepele vergrendelbare zwenkwielen verplaatsen het instrument met het grootste gemak.

  • Frame breedte lage register: 56 cm
  • Frame breedte hoge register: 50 cm
  • Hoogte (verstelbaar): 80 – 100 cm

Endurance Field Frame
Het Endurance Field Frame is speciaal ontwikkeld voor ensembles die veel buiten optreden. De extra grote vergrendelbare wielen en het grote frame laten het instrument zich eenvoudig over ruigere buitenterreinen verplaatsen. Een handige stang die over de volledige lengte van het frame loopt is de perfecte plek om bekkens, bellen en zelfs trommels te plaatsen, wat een goede toevoeging kan zijn bij een percussie-uitvoering.

  • Frame breedte lage register: 70 cm
  • Frame breedte hoge register: 50 cm
  • Hoogte (verstelbaar): 88 – 107 cm

Omkeerbaar dempingssysteem

Dankzij het omkeerbare dempingssysteem, kan de speler het pedaal bedienen als een vibrafoon (normaal aan / pedaal omlaag om los te laten) of in een omgekeerde positie (pedaal uit / pedaal omlaag om te dempen), afhankelijk van wat nodig is. Uniek aan dit dempsysteem is het feit dat de rij halve tonen in een normale “gestapelde” configuratie zijn gemonteerd – dus boven de hele tonen – waardoor het Adams klokkenspel het best bespeelbare en praktische instrument is dat er is.