Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Adams Alpha Glockenspiel

Het Alpha Glockenspiel belichaamt de perfecte synthese van verleden en heden, geïnspireerd door de vintage instrumenten uit de jaren 1920 en gecombineerd met modern vakmanschap. Met zijn 1.25” afgeronde toetsen van hoogwaardig staal, straalt het Alpha Glockenspiel een ongeëvenaarde briljante klank uit, die elke noot tot leven brengt met een unieke charme.

 

 

Specificaties Alpha Glockenspiel

Keyboard: Hoogwaardig roestvrij staal legering
Toetsbreedte: 32 mm
Bereik: 3.3 oktaven (C5 – E8)
Stemming: A = 442 Hz
Lengte: 120 cm
Breedte lage kant: 55 cm
Breedte hoge kant: 31 cm
Hoogte: Instelbaar 81-96.5 cm
Demper: Omkeerbaar dempersysteem
Frame
: Adams Apex
Resonatoren: Nikkel-geplatineerd staal
Frame bovendeel: Frans eiken in Espresso
Accessories: Hoes, 1 paar mallets

Het instrument wordt versterkt door de nikkel-geplateerde stalen resonatoren, die zorgen voor een indrukwekkende projectie die het Alpha Glockenspiel duidelijk laat overkomen in ensembles van elk formaat. Het open railsysteem van het Adams Alpha klokkenspel, samen met het Apex framesysteem en de kenmerkende Alpha-stijl, biedt niet alleen de mogelijkheid om het dempersysteem met de voet te bedienen, maar elimineert ook het "kastgeluid" dat vaak wordt geproduceerd door toetsen in een koffer.

Het omkeerbare dempersysteem, waarvoor patent is aangevraagd, stelt de speler in staat om het pedaal te gebruiken als een vibrafoon (pedaal ingedrukt om demping op te heffen) of in een omgekeerde positie (pedaal ingedrukt om te dempen), afhankelijk van persoonlijke voorkeur of speelgemak. Uniek aan dit dempersysteem is dat de halftonen verhoogd worden gemonteerd, waardoor het Adams Glockenspiel het meest bespeelbare en praktische instrument op de markt is.