Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music
Nieuws van Drumworld Ittervoort

Virgil met één arm onnavolgbaar

13 juni 2007

Het feit dat hij met één arm niet goed kon spelen weerhield Virgil niet om zich van zijn beste kant te laten zien, zelden iemand zo bezig gezien die ondanks zijn "handicap" zo goed uit de verf kwam, voor ons een onvergetelijke ervaring.....het verhaal:

Virgil had een spier verrekt in zijn linker onderarm op zondag 10 juni. het resultaat na advies en een MRI scan: rustig aan en niet te veel belasten. Ja doctor ......dat zeg je tegen een drummer die zijn geld verdient met spelen en die zich dit eigenlijk niet kan veroorloven. Dertig jaar nooits iets gehad en altijd over de top van zijn kunnen gepresteerd, moe, kapot er helemaal doorheen ....maar nooit een blessure. Zondag 10 juni met het helpen van een vrouwtje in een rolstoel schoot het in zijn linker arm.

De afspraak stond: 12 Juni ittervoort Clinic Adams Drumworld. Hij belde en vertelde dat hij een probleem had, we spreken nu van dinsdag 12 juni. het probleem werd duidelijk toen hij binnenkwam en het verhaal aan ons vertelde. En nu....? We stonden versteld van zijn professionaliteit, Virgil nam zijn stokken en repeteerde achter elkaar 5 uur lang om zijn patronen van zijn spel te wijzigen en zo zijn linker arm zoveel mogelijk te sparen. Waanzinnig om te zien hoe een drummer dit opvangt, we hadden dit nog nooit mogen ervaren. The show must go on en hoe...hij liet zien hoe je je moet opstellen als je in dienst speelt van....en dat het ook nog niet ten kosten gaat van zijn persoon als drummer. Hij vraagt veel van zich zelf en kan ongelofelijke concessies doen. 20.30 show time.......Als we niet hadden verteld dat hij een blessure had dan had niemand er iets van gemerkt. Wat een waanzinnge clinic.......met deze informatie vonden wij het in ieder geval de mooiste clinic ooit bij Adams Drumworld. Virgil bedankt namens ons en namens de aanwezige ...een avond om niet te vergeten!!