Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music
Nieuws van Music Centre Ittervoort

Positieve reacties op drukbezochte open dag firma Adams

18 april 2006

Een overweldigende belangstelling en uitermate positieve reacties. Dat is de conclusie van de Open Dag die op zondag 28 september van 10:00 uur tot 17:00 uur werd georganiseerd door de firma Adams. Tijdens deze dag werd bezoekers voor de eerste maal de gelegenheid geboden een kijkje te nemen in de vernieuwde Adams Paukenfabriek en de toekomstige showroom. Om met eigen ogen te zien waar en hoe de slagwerkinstrumenten zoals pauken, marimba’s, xylofoon, vibrafoons, buisklokkenspellen en concert bassdrums worden geproduceerd.

In de toekomstige showroom stond het hele scala aan slagwerkproducten overzichtelijk opgesteld. Met daarachter een overzicht in printvorm van de geschiedenis van de firma Adams. De bezoekers waren uitermate positief over de fabriek en de productiewijze. Velen kenden het pand van de buitenzijde, maar vonden de binnenzijde mogelijk nog indrukwekkender. “Je hebt geen idee dat hier zoveel slagwerk wordt geproduceerd dat over de hele wereld wordt geëxporteerd” en “onvoorstelbaar wat een voorraad”, waren reacties van mensen.

Muziekcentrale en reparatieafdeling
Ook de Muziekcentrale werd druk bezocht door een grote schare belangstellenden. Vanaf 10:00 uur ’s ochtends tot na 17:00 uur is het druk geweest en reed de pendelbus tussen Ittervoort en Thorn af en aan. Veel bezoekers waren vol lof over de Muziekcentrale. “Zo groot had ik het hier niet verwacht!”, “Wat een mooie winkel!” en “Je vindt hier echt alles” waren enkele van de talloze reacties. De reparatieafdeling was eveneens erg populair. De reparateurs kregen vele vragen van enthousiaste muzikanten en niet-muzikanten die eens wat meer wilden weten over hoe bijvoorbeeld een instrument uitgedeukt wordt, hoe je kleppen van een saxofoon afstelt, een instrument wordt gelakt of hoe je de ventielen van je trompet weer soepel kunt laten lopen. Naast de uitleg kregen de mensen ook persoonlijk onderhoudsadvies voor hun eigen instrument.

Concerten
Buiten het feit dat er veel te zien was, was er ook het nodige te beluisteren. Vele honderden mensen genoten van de concerten van Ramon Lormans, slagwerk en Eva van Grinsven, saxofoon. De wereldberoemde marimbaspeler Bogdan Bácanu en zijn ensemble Prisma Percussion oogstten verbazing en lof over hun kunnen. En een echte klapper was het optreden van Show en Marching Band Beatrix uit Hilversum, die de dag er voren Nederlands Kampioen waren geworden. De muzikanten van Beatrix spelen allemaal op Manchester Brass instrumenten, geleverd door Adams. Het optreden van Beatrix was een echte knaller, die in heel Thorn te horen was! Een geslaagde dag was het, dat zal iedereen die er was beamen. Hebt u het gemist? Kom dan volgende keer zeker eens langs.