Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music
Nieuws van Music Centre Ittervoort

Pearl: nieuwe drums van Coriovallum Pipe Band

18 april 2006

Het drumcorps van de Coriovallum Pipe Band uit Heerlen beschikt thans over geheel nieuw instrumentarium. Er is gekozen voor de Pearl Pipe Band drums. Aangezien de grote namen uit de wereldtop zoals the Strathclyde Police Pipe Band uit Schotland, the Field Marshal Montgomery Pipe Band uit Ierland en the Simon Fraser University Pipe Band uit Canada Pearl spelen, werd afscheid genomen van de traditionele Premier drum.

Ofschoon de drum in Taiwan wordt gemaakt bleek Adams Muziekcentrale in Ittervoort, de zeer bekende leverancier van slagwerkinstrumentarium in Limburg, deze te kunnen leveren.

Binnen Nederland en de Benelux is de Coriovallum Pipe Band de eerste Pipe Band om Pearl drums te bespelen. Op het vaste land van Europa is de Coriovallum Pipe Band samen met the Holbæk Pipe Band uit Denemarken de enige Graad 3 Pipe Band die op Pearl drums spelen.

Wilt u binnenkort de drummers van Coriovallum horen spelen kom dan op 10 of 11 september naar kasteel Alden Biezen te Bilzen waar een Schots weekeinde inclusief de Belgium Pipe Band Championship wordt gehouden.