Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music
Nieuws van Music Centre Ittervoort

Michael Varekamp interviewt Patches Stewart in het maandblad "Jazz"

05 december 2007

Beide Michaels spraken met elkaar tijdens de europese najaarstour. Een mooi artikel in de dubbeldikke kerst editie voor onder de kerstboom. Nadat deze wereld Jazzmuzikant op North Sea Jazz 2007 voor de Adams Flügelhorn koos vroeg hij meteen ook een trompet te bouwen. Adams Muziekcentrale laat zo'n vraag niet onbeantwoord...

Sinds twee jaar bouwen Miel Adams en zijn naaste medewerkers dagelijks meerdere bugels, trompetten en euphoniums. Zoals gebruikelijk gaat het bouwen van instrumenten gepaard met voortschrijdend inzicht. Sinds afgelopen voorjaar heeft het team de juiste toon gevonden. De vraag naar Adams Custom Serie instrumenten is flink groeiend. De resultaten zijn dankzij nauwe samenwerking met topmuzikanten en topinstrumentenbouwers op hoog niveau.

Nadat Patches Stewart samen met Miel de werkplaats indook werden in de loop van de middag drie prototypes gebouwd waarmee Miel en Jean-Pierre s'avonds naar Brussel togen.
In de kleedkamer werden de instrumenten stevig getest. De proto No.1 werd als beste gekwalificeerd. Diezelfde avond speelde Patches zijn concert niet alleen een Adams Custom Serie Bugel, maar tot grote tevredenheid ook een Adams Custom Serie Trompet.

Foto's Jos van Rens & Mark Handels