Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music
Nieuws van Drumworld Ittervoort

Ken je dat?!

12 maart 2007

Ben je lekker aan het drummen, flink op je snare aan het batteren, klinkt je snare een in keer als aan handdoek. Je kijkt, en het lijkt alsof je het golfslagbad in Centre-parcs ziet!

De stemschroef waar je met je stok de rim raakt is helemaal los getrild. En het vel golft lekker op en neer. Weg spanning. Kun je weer gaan stemmen tot je snare weer goed klinkt. En vooral als je midden in een optreden zit kun je dat missen als kiespijn.

MAAR……!!! Niet langer getreurd! Er is een eind aan dat leed gekomen!! Jawel!
Er is nu iets op de markt gekomen om dat los trillen van je stemschroef tegen te gaan.

Ik gebruik het al een tijdje en ik kan je zeggen: “Het werkt!” (En mensen die mij wel eens hebben zien drummen weten dat ik best wel mep.)
Het is geen drastische aanpassing, je merkt en ziet er bijna niets van.
“Wat is het dan? “ Nou, een klein eenvoudig plastic plaatje met een gaatje,dat niet in het midden zit, erin. “Wat? Een klein eenvoudig plastic plaatje met een gaatje, dat niet in het midden zit, erin?”
Ja, zo eenvoudig is het!
Hoe werkt het?
Je stemt je snare.
En als je tevreden bent dan pak je 1 van die plaatjes en die druk je met het gaatje over je stemschroef (die altijd los trilt) en tegen de rim aan. Nu zit je stemschroef “geborgd”! Die zal niet meer losdraaien! Dus je kunt lekker doorbatteren zonder dat je stemschroef los trilt! Knap bedacht toch? Ik vind van wel.

Probeer het eens! Het is echt de moeite waard!

Veel succes en speelplezier,

Spider Igor.