Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music
Nieuws van Music Centre Lummen

JAN MUES op Adams-Bugel!

22 juli 2008

Bugelvirtuoos Jan Muës heeft resoluut voor de Adams bugels gekozen. Hieronder leest hier zijn oordeel. En hierbij eveneens een uitnodiging om de Adams bugels en Jan Muës op een wel erg originele manier te bewonderen!

"Vermits ik hoofdzakelijk bugelspeler ben en mijn oude instrument zowat zijn beste tijd heeft gehad ging ik op zoek naar een nieuwe bugel die qua sound en expressiemogelijkheid bij me paste. Tussendoor had ik al heel wat verschillende merken geprobeerd maar ik vond niet echt mijn voldoening. Een ware delicate bedoening!
Toevallig kreeg ik een ADAMS bugel (Silver Sterling) in mijn handen en... hij sprak me onmiddellijk aan. Mijn eerste reactie was: hier zit muziek in! De diepe, warme en rijke sound vielen me meteen op. Zowel in het hoge als het lage register. En met comfort! Ik voelde de klank resoneren in mijn handen, polsen en dat was een goed teken.
De sound is voor mij het belangrijkste kenmerk van een muzikant. Hiermee moet hij zijn publiek weten te boeien. Ik ben dan ook een speler die vooral op sfeer, expressie en gevoelens musiceert. De ADAMS bugel geeft me deze mogelijkheden.
De zeer soepel lopende ventielen zorgen er bovendien voor dat ik zonder moeite snelle zinnen kan spelen in mijn jazzimprovisaties.
 
Kort samengevat: De ADAMS bugel is voor mij een surplus om mijn muzikale kwaliteiten te benadrukken en te verbeteren. Mijn sound is nu rijker en mooier. Daar kunnen mijn overige bandleden van getuigen."

 

 

UITNODIGING: Te gast bij Jan Muës: Johny Voners Goes Jazz.

In deze eerste editie van 'The gast bij Jan Muës' ontvangt Jan samen met zijn quartet de u allen bekende Vlaming Johny Voners. Aan de hand van jazzy liedjes en standards halen ze samen herinneringen op uit Johnys leven en carriëre.

Een muzikale trip Down Memory Lane om niet te missen!

Tijd en plaats van de voorstelling:

Dinsdag 17 februari 2009 om 20u - GC den Egger, Scherpenheuvel-Zichem

Tickets 12 euro - [email protected] - www.denegger.be

Voor een muzikaal voorsmaakje en een interview over deze voorstelling kan u op vrijdag 13 februari a.s. om 19u luisteren naar het programma Neve op Klara.

 

 

JAN MUES

Op negenjarige leeftijd begon Jan Muës met trompet spelen. Van toen af reeds was hij in de ban van de jazzmuziek. De solo’s van zijn idool Louis Armstrong speelde hij na, weliswaar soms een octaaf lager. Maar zijn jazzbasis en feeling voor deze muziekstijl werd hierdoor vastgelegd. Met zijn vader als trombonist en zijn broer als drummer speelden zij, met veel leute, New Orleans en swing jazz.

Op zijn vijftiende behaalde hij zijn regeringsmedaille aan de Diestse muziekacademie. Hij studeerde jazzimprovisatie, compositie en arrangement aan de Antwerpse jazzstudio. Omdat hij zich gevoelsmatig beter kon uitdrukken met de lyrische klank van de bugel, schakelde Jan over op dit instrument. Ondertussen staat Jan Muës sinds vele jaren bekend in de Belgische Jazzscene om zijn melodieuze improvisatiestijl. Met zijn kwartet en septet concerteerde hij op vele Jazz- en andere podia in binnen- en buitenland. W.o. Jazz Middelheim, Milaan, Madrid, Cambridge, Berlijn, Gentse feesten, Amsterdam, World Expo Sevilla enz. Ook was hij muzikale gast in verscheidene VRT- radio en tv programma’s zoals: De Zevende Dag, Fred Brouwers’ Lange Mars, Vuurvogel, Neon, RTBF, KLARA in Diest ( Tribute to Chet Baker ) Radio 2 jazzcafé, Histories, enz.

Het Jan Muës septet werd tevens laureaat op de Jazz Hoeilaart Inernational contest. Jan was ook jaren de eerste solist in het orkest en het combo van François Glorieux. Als solist speelde hij met het Vlaams Radio Orkest o.l.v. François Glorieux. Voor zijn oeuvre kreeg Jan, als componist-arrangeur, de vijfjaarlijkse SABAM Award. In opdracht van KLARA nam hij, met zijn kwartet, een CD album op: Jan Muës COOL CARGO. Met dit combo trad hij tevens samen op met Toots Thielemans. Zijn huidige muzikale projecten zijn: Jan Muës Cool Cargo, Jan Muës Combo, Cool Café (met Freddy Birset en Cool Cargo). Jan is tevens solist bij the Very Bigband.