Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music
Nieuws van Drumworld Ittervoort

Gehoorbescherming op maat!....belangrijker dan je denkt...doe het nu voordat het te laat is!!!!!

19 februari 2006

In Samenwerking met Tympro levert Adams vanaf nu gehoorbescherming op maat. Dat wil zeggen dat gekwalificeerd personeel van Adams de aanmeting kan en mag verrichten. Gehoorbescherming dient op maat gemaakt te worden, omdat elk oor verschillend is. Bij Adams lichten we u deskundig voor, zodat u de juiste keuze maakt. De afdruk voor uw gehoorbescherming wordt verstuurd naar Tympro, zij maken de gehoorbescherming en na 2 weken ligt deze voor u gereed.

De kosten voor een setje op maat gemaakte gehoorbescherming is €120, inclusief begeleiding, volledige service en twee jaar garantie. Het setje gehoorbescherming gaat +/- 5 jaar mee, na die tijd is het advies om een nieuwe afdruk te laten maken.

Onze mening: doen voordat het te laat is!

Kunnen luisteren...

Muzikanten zouden zelf meer besef moeten krijgen over de werking van hun gehoor en het risico op gehoorbeschadiging. Het is aan te bevelen regelmatig een indruk te krijgen over uw gehoor, zodat bij een beginnende gehoorbeschadiging maatregelen kunnen worden genomen om erger te voorkomen. Een goed advies is, om uw gehoor een keer te testen in een periode van 2 jaar. Wanneer er geen onvolkomen in de meting worden gevonden. Is dat wel het geval dat is het raadzaam elk half jaar de hoorfunctie te laten testen. De gezondheid van de muzikant staat bovenaan. Het gehoor is een essentieel onderdeel van "het muzikant" zijn.

Uit onderzoek blijkt dat men al een lawaaibeschadiging kan oplopen als men dagelijks een kwartier blootstaat aan geluidsniveaus boven de 105dB(A), dat wil zeggen: bij het oor gemeten. Hoe hard een geluid bij het oor aankomt, is afhankelijk van de akoestische kwaliteiten van de ruimte waarin gespeeld of geluisterd wordt. Ook de afstand van de speler/luisteraar ten opzichte van de geluidsbron is bepalend: de geluidssterkte vermindert met 6dB (SPL) bij verdubbeling van de afstand.

Vooral jongeren lopen een beschadiging aan hun gehoor op
’Jongeren lopen al op vroege leeftijd schade op aan hun gehoor’. Dat concluderen wetenschappers van het Leids Universitair Medisch Centrum. Zij onderzochten 80.000 jongeren en slechts 37% hiervan behaalde de score ‘goed’. Repetitieruimtes zijn dikwijls klein en er wordt te vaak te hard gespeeld. Zelfs oefenen thuis gaat in veel gevallen te hard. Adams vind het erg belangrijk om een adviserende rol hierin te spelen. We verkopen een aantal produkten die de drummer kunnen helpen om gehoorbeschadiging te voorkomen. Want gehoorbeschadiging door lawaai blijvend is en niet te herstellen!

Tympro bied nu ook de mogelijkheid om op een bestaand setje gehoorbescherming, een hoofdtelefoon aan te sluiten. De twee systemen zijn ideaal als je bijv met een I-pod of via je installatie wilt mee spelen. Electronisch drummen hoort ook tot deze doelgroep.Voorheen had je deze mogelijkheid ook maar je oren hadden dan direct het geluid van je audio. Bescherming was dan weg. Nu kun je met de modellen CR30 en Tymsound dit op een verantwoorde manier oplossen.
De CR30 is een setje van Sony waarmee twee plastic dopje worden geleverd die op je gehoorbescherming passen, de rest wijst zich van zelf. Het werkt erg goed, je geluid blijft optimaal en je oren zijn goed beschermd.
De Tympro set kost meer maar biedt ook meer, je kunt deze set zowel op de normale als op de "motor" uitvoering plaatsen. Het systeem is, in vergelijk met de CR30, gesloten.

De CR30 kost, 49.95 wordt geleverd in het zwart inclusief 2 kapjes voor montage op je gehoorbescherming.
De Tympro set kost 117,- euro

De zwarte kapjes zijn ook los leverbaar en kosten 10,00 per setje.

In samenwerking met de Nationale Hoorstichting hebben we onderstaande banners geplaatst waar je online je gehoor kunt testen.