Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music
Nieuws van Music Centre Ittervoort

Douaneharmonie Nederland kiest voor Adams trommen

27 juni 2007

Adams is er trots op dat de drumband van de Douaneharmonie Nederland heeft gekozen voor nieuwe Adams trommen. De drumband gaat spelen op de Adams Parade Line in een witte uitvoering. De 13 parade snares zijn 14”x10” en hebben een houten ketel. Ze worden aangevuld met twee tenordrums van 16”x12”, een 24”x10” bassdrum en een 26”x12” bassdrum. Bijzonder aan de trommen is dat speciaal voor de Douaneharmonie het nieuwe logo erop is geplaatst.

Onder toeziend oog van manager dhr. Koops neemt instructeur Henrico Stevens de trommen van Ton Ronckers in ontvangst namens de firma Adams.

“De keuze voor Adams trommen is weloverwogen”, zegt instructeur Henrico Stevens. “Adams is natuurlijk bekend van de pauken en het concert slagwerk, maar deze lijn trommen is van een uitstekende kwaliteit en voldoet helemaal aan onze eisen. Uiteraard klanktechnisch en qua mechanisme, maar ook de 10 spanners op de snares en de gegoten spanranden waren belangrijke uitgangspunten.” De twee verschillende maten bassdrums bieden de drumband van de Douaneharmonie meer mogelijkheden in klank bij het spelen van verschillende werken.

Cachet
De overweging voor Adams trommen is door de Douaneharmonie na ampel beraad genomen op basis van de prijs/kwaliteitverhouding. Maar ook de uitstraling heeft een belangrijke rol gespeeld. Het feit dat de spanblokken op de trommen niet doorlopen, maar aan boven- en onderzijde los zitten geeft de trommen een robuuste uitstraling. “En in combinatie met het logo op de trommen, geeft dat precies het cachet aan het geheel dat we zochten”, zegt manager Koops, “zeker omdat de snare, tenors en bassdrums uit dezelfde lijn zijn en één geheel vormen. Op deze manier kunnen we ons als korps op een perfecte manier presenteren.”