Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music
Nieuws van Music Centre Ittervoort

Cornford hoorns exclusief in het assortiment bij Adams

27 juni 2007

Christopher Cornford startte in 2000 met de productie van Cornford hoorns en hij kan terugkijken op een stormachtige ontwikkeling. De afgelopen jaren heeft Cornford hoorns wereldwijd erkenning gekregen als bouwer van exclusieve en hoogkwalitatieve hoorns. Cornford en Adams Muziekcentrale hebben elkaar gevonden waar het gaat om de exclusieve verkoop van Cornford hoorns in de Benelux.

Onder meesterbouwer Hans Meier bij Alexander in Mainz voltooide Christopher Cornfornd zijn training om zelf meesterbouwer te worden. Dat zijn eigen hoorns van een dusdanig hoge kwaliteit zijn, is te wijten aan een combinatie van moderne techniek en traditioneel vakmanschap. Bovendien is hij er trots op dat op deze hoorns het merkteken ‘made in Germany’ pronkt.

Modellen
Met twee modellen heeft Cornfornd geen complete range aan hoorns, maar richt hij zich met deze hoogkwalitatieve instrumenten op de top in de markt. Alle hoorns die hij produceert voldoen aan de allerhoogste kwaliteitsnormen en ze komen tegemoet aan de eisen van de meest veeleisende muzikant.

Model 28
Een superbe klankkwaliteit, een zeer exacte overbrenging, een excellente intonatie en een uitermate soepele luchtstroom zijn de kenmerken van de solo hoorn. Christopher Cornford die deze dubbelhoorn ontwikkelde met zijn kennis en vakmanschap vestigde hiermee de basis voor zijn huidige toonaangevende positie in de markt.

Model 23
Een eenvoudige en precieze overbrenging en een zeer evenwichtige toon over de hele range garanderen de beste mogelijk performance op deze hoorn. Deze dubbelhoorn is gemaakt met de meeste moderne fabricagetechnieken en voldoet aan de hedendaagse hoge eisen van symfonieorkesten en aan de meest veeleisende muzikanten.

Referenties
Opera en Museumorkest Frankfurt am Main
Bruckner Orkest Linz
Städtisches Orchester Bremerhaven
Jeugdmuziekschool Darmstadt
Muziekschool Bad Schönborn
Philharmonie der Nationen
Philharmonie Heidelberg
Radio Philharmonisch Orkest Hilversum
Limburgs Symfonie Orkest Maastricht
Staatsoper Berlin
Staatstheater Darmstadt
Symfonie Orkest Basel
Synphonisches Rundfunkorchester Warschau