Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music
Nieuws van Music Centre Ittervoort

Adams neemt instrumentenbouwer Glassl over

10 mei 2007

Adams Muziekcentrale heeft de Duitse instrumentenbouwer Glassl overgenomen. Sinds enige tijd staan de productiemiddelen opgesteld in het Nederlandse Ittervoort waar Adams de fabricage van instrumenten voortzet. Vanwege het ruimschoots bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd heeft de heer Glassl besloten zijn bedrijf over te doen.

Barok, Handgemaakt, trombones

Glassl was vooral bekend van de diverse modellen trombones, waaronder de alt en de barok trombones. Daarnaast was Glassl een van de laatste fabrikanten die es sousafoons bouwde. Bijzonder aan Glassl is dat het alle instrumenten uiterst zorgvuldig en volledig met de hand werden gebouwd. Door de overname van Glassl door Adams is de productie van blaasinstrumenten gewaarborgd. In de reparatieafdeling van Adams worden al jaren vele houten en koperen blaasinstrumenten gerepareerd variƫrend van klein onderhoud tot het onderhand half bouwen van instrumenten. Het bouwen van instrumenten in eigen beheer is daarom een logische stap voor Adams en draagt bij aan het verder vergroten van de kennis over blaasinstrumenten.

Inmiddels worden er bij Adams al volop instrumenten gebouwd. De bugels zijn al uitgebreid door professionele muzikanten getest en goed bevonden en ook de reacties tijdens de Frankfurter Messe logen er niet om: de Adams bugel kan zich absoluut meten met alle gevestigde namen. Daarnaast is onlangs ook al een alt trombone gebouwd die wordt gepresenteerd op het trombone festival in Rotterdam. Momenteel wordt er hard gewerkt om de bestelde bugels te produceren en wordt ook de eerste door Adams gebouwde euphonium uitgebreid getest.