Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Wilmaers, Koen (Belgiƫ)

ADAMS PERCUSSION FESTIVAL - 17 march 1994

De Belgische slagwerker Koen Wilmaers begon zijn muzikale carrière op zevenjarigeleeftijd aan de muziekacademie van Tienen. Vervolgens studeerde hij slagwerk en piano aan het Lemmensinstituut in Leuven. Hij rondde er zijn studies af met het Hoger Diploma Slagwerk en de graad Meester in de Muziek – beide met grootste onderscheiding.

Als laureaat van verschillende wedstrijden, waaronder de Wedstrijd van het Gemeentekrediet en Tenuto verleende hij zijn medewerking aan verschillende radio en tv-opnames. Hij speelde mee in tal van vooraanstaande orkesten en ensembles, waaronder het Rotterdams Filharmonisch Orkest, Het Vlaams Radio Orkest, de Beethovenacademie, I Fiamminghi, het Symfonieorkest van de Koninklijke Muntschouwburg, I Solisti del Vento, Il Novecento en het Prometheus Ensemble.
Met verschillende van deze orkesten trad hij ook op als solist.

Sinds 1993 is Koen Wilmaers solo-paukenist van deFilharmonie. Met dit orkest staat hij elk jaar op de belangrijkste concertpodia in binnen- en buitenland. Zo brachten concerttournees hem ondermeer naar Duitsland, Oostenrijk, Nederland, Frankrijk, Italië, Spanje en Japan.
Als docent is Koen Wilmaers vast verbonden aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium van Antwerpen en aan de Muziekacademie van Tienen. Samen met Carlo Willems en Hubert Damen toert hij momenteel door Vlaanderen met de theaterproductie De tango van het blote kontje.