Adams Musical Instruments - Experience the Sound of Quality

Lefreque 164150

Klankbrug "Lefreque" 164150, Solid Gold 24K yellow 41mm

€ 7.936,05

Online voorraad: Vraag voor actuele info
Artikelnummer: 5ALFSGY241

Winkelvoorraad

Ittervoort (NL) Vraag voor actuele info
Lummen (BE) Vraag voor actuele info

Verzendkosten: GRATIS

  • Binnen 14 dagen te retourneren.
  • Gratis verzending in Nederland en België vanaf € 50,-
  • Verzendkosten overige landen 

Waarom Adams?

  • Moderne reparatieafdeling
  • Al meer dan 40 jaar ervaring en passie
  • 2 winkels in Ittervoort en Lummen

Gerelateerde artikelen


Productinformatie

Product specificatie

Lengte: 41mm
Materiaal: 24K Goud
Geschikt voor: Dwarsfluit, Klarinet, Saxofoon, Trompet, Bugel, Hoorn, Trombone, Euphonium, Bastuba, Hobo en Fagot

Hoe selecteert u de juiste lefreque?

Aanbevolen afmetingen

De LefreQue is universeel ontwikkeld, desondanks zijn er aanbevolen combinaties per instrument. Hieronder worden deze combinaties beschreven. De combinaties zijn ontstaan uit jarenlang onderzoek en de fysieke afmetingen per instrument.

Dwarsfluit

De LefreQue kan het geluid van een dwarsfluit op drie plaatsen verbeteren: tussen de verbinding tussen kopstuk en de body, tussen body en voetstuk en tussen het kopstuk en het kroontje. De meeste winst is te behalen op tussen het kopstuk en de body. Voor een dwarsfluit wordt een LefreQue van 33mm of 41mm aangeraden. Bij de verbinding tussen kopstuk en body en van body naar voetstuk hoort een bandje van 70mm en voor de LefreQue van kroontje naar kopstuk een bandje van 55mm aangeraden.

Klarinet

De klarinet heeft vier verbindingen waarbij de overdracht verbeterd kan worden met een klankbrug: de grootste verbetering kan behaald worden met een 33mm LefreQue tussen het mondstuk en het tonnetje. Verder kunnen er 33mm LefreQue's geplaatst worden tussen het tonnetje en het bovenstuk en tussen het bovenstuk en het onderstuk. De laatste verbetering kan worden behaald met een 33mm of 41mm LefreQue klankbrug tussen het onderstuk en de beker. In alle gevallen heeft u de 85mm bandjes nodig.

Saxofoon

De grootste verbetering bij een saxofoon is te behalen bij de connectie tussen het mondstuk en de rest van het instrument. Vanwege het geluidsabsorberende kurk dat het mondstuk luchtdicht verbind met de rest van het instrument is er veel verbetering in klankoverdracht te behalen.

Voor sopraan- en sopraninosaxofoons is de 33mm LefreQue met een 45mm bandje geschikt. Voor altsaxofoons, tenorsaxofoons en baritonsaxofoons is vaak een 41mm geschikter, met name als de kurk wat langer is. Bestel hierbij de 55mm elastische bandjes. Ook op de overgang van de hals naar de body is een klankbrug te plaatsen. Hiervoor heeft de 55mm Xtra Curved LefreQue de beste pasvorm en twee Special 70mm bandjes zijn nodig om het te bevestigen. Voor de overgangen van body naar bekerbocht en van bekerbocht naar beker wordt de LefreQue van 33mm of 41mm aangeraden met het Special 150mm bandje.

Trompet, Bugel en Hoorn

Een 33mm LefreQue met een 45mm bandje of een 41 mm LefreQue met een 55mm bandje past het beste op hoorns, bugels en trompetten.

Trombone en Euphonium

Voor trombones en euphoniums wordt een 41mm LefreQue met 55mm bandje of de 76mm LefreQue met twee 55mm bandjes aangeraden. De klankbrug wordt over de aansluiting van het mondstuk geplaatst.

Bastuba

De bastuba heeft een verbinding die met een LefreQue verbeterd kan worden: tussen het mondstuk en de mondstukbuis. Hiervoor wordt de 41mm, de 76mm of de 106mm LefreQue aan met twee 55mm bandjes aangeraden.

Hobo en Fagot

Er is een speciale klankbrug ontwikkeld voor fagotten en hobo’s. Deze klankbrug heeft een hogere kromming, waardoor de klankbrug probleemloos tussen het riet en het instrument geplaatst kan worden. The 55mm Xtra Curved kan bevestigd worden met een dubbelriet bandje. Een tweede LefreQue kan geplaatst worden over de aansluiting van de beker. Voor deze klankbrug wordt voor hobo een 41mm met 85mm bandje en voor fagot een 76mm LefreQue met een specifiek fagot-bandje te krijgen.

Materiaal

De LefreQue's worden uit een aantal verschillende materialen vervaardigd. Zie hieronder de materiaal eigenschappen, in oplopende volgorde. Iedere LefreQue heeft zijn eigen kenmerken en hoe edeler het materiaal, des te groter het effect is. Bij twijfel bent u van harte welkom bij een van onze locaties om onze collectie te komen uitproberen. Neem van tevoren contact met ons op over de beschikbaarheid van onze LefreQue producten. Als richtlijn wordt gegeven dat het materiaal van de LefreQue minstens van hetzelfde materiaal moet zijn als het instrument waar het op bevestigd wordt. Voor hout instrumenten geeft een Solid Silver of hoger het beste resultaat.

Messing

Heldere klank, veel 'kern' en een snelle respons.

Red Brass

Rondere klank, veel ‘kern’ en een snelle respons.

Red Brass, Verzilverd

Rondere klank, veel ‘kern’ en een snelle respons. Het laagje zilver zorgt voor sprankelende boventonen.

Red Brass, Verguld

Rondere klank, veel ‘kern’ en een snelle respons. Het laagje goud, gewoon of rosé, zorgt voor rijkere en warmere boventonen.

Solid Silver

Pure, warme klank vol van boventonen. Meer massa, snelheid, sprankeling en een verhoogde flexibiliteit in dynamiek.

Solid Silver, Verguld

Pure, warme klank vol van boventonen. Meer massa, snelheid, sprankeling en een verhoogde flexibiliteit in dynamiek. Het laagje goud, gewoon of rosé, zorgt voor rijkere en warmere boventonen.

Solid Gold

De overtreffende trap van Solid Silver: onvergelijkbare puurheid en warmte in de klank. Onvoorstelbare boventonen. Hoe puurder het goud, hoe groter het effect.

Platinum

De overtreffende trap van Solid Gold. Absoluut ongeëvenaarde puurheid en warmte in de klank. Onvoorstelbare boventonen.

Adams Musical Instruments bestaat 50 jaar Win deze maand een pauken set! Doe mee en win!

Cookie informatie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te optimaliseren.

Meer info