Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Paqui Santana Pérez

Francisca I. Santana Pérez (Telde, Gran Canaria, Spanje) begint haar muzikale studies op de leeftijd van 9 in haar woonplaats. Op de leeftijd van 12 heeft zij toegang tot de Las Palmas Conservatorium waar ze haar graduate onderwijs behaald in Dwarsfluit in 1997. Haar leraren waren Pedro de Armas Falcón en Charina Quintana Pérez. Bovendien eindigt ze haar studie aan een aantal geavanceerde klassen en bijscholing met een aantal professionals, zoals Juana Guillén, Jaime Martín, Antonio Arias, Trevor Wye en Rachel Brown

In 2010 verdient ze de Music Training Certificaat op de Jacques Dalcroze Method bij de Joan Llongueres Instituut voor Barcelona, een methodiek gebruikt ze bij haar Flute, Fluit Ensemble en Theorie der Muziek lessen. Trouwens, op ze blijft training sinds 2010 met de docenten Neus Fernández en Thyerry Hochstätter, directeuren van PerkImBa uit Barcelona (een multidisciplinair bedrijf, inclusief muziek en beweging, Dalcroze Ritmische Pedagogiek, percussie als een belangrijk element om te leren, Improvisatie als vrije meningsuiting, Plastic Arts en Shows, Creativiteit en workshops). Ze gaat ook een aantal geavanceerde klassen en International Summer Stages, zoals de 4e Internationale

Summer Stage "Ritmische als Sound Space: The New Circle", optreden op de 150e verjaardag van Jacques Dalcroze (juli 2015, Barcelona).

Daarnaast heeft ze haar onderwijs- en muziek training met Dalcroze professionals, zoals Marie-Louise Hatt-Arnold, Anna Allegre, Neus Fernández, Eugenia Arús, Gemma Cunill, Teresa Vasco, Brigitte Witschi, Françoise Beaujon en Iramar Rodríguez verbeterd. Ten aanzien van Orff methodologie, heeft ze deelgenomen aan klassen met Luchy Mancisidor, Rosa Mª Kucharsky, Mariana di Fonzo, Rodrigo Fernández, Luis García Vázquez, Doug Goodkin, Sofía López-Ibor, Verena Maschat en Águeda Matute. En wat betreft Orchestra directie bij George Hurst, Rodolfo Saglimbeni, Denise Ham, Robert Houlihan en Guillermo Valverde.

Van 1992-2002 speelde ze als een fluit solist met het openbaar examen met de Gemeentelijke Music Band of Telde City, werkzaam als dirigent voor een jaar. Als een performer, heeft ze deelgenomen aan verschillende kamermuziekensembles, in Las Palmas Symphonic Orchestra, at the Opera Festival, op het Zarzuela Festival en ga zo maar door.

Ze begon te werken als leerkracht in 1993 in verschillende muziekscholen in Gran Canaria (in steden zoals Telde, Ingenio, Guía en Santa Lucía), waar ze leerde dwarsfluit, dwarsfluit ensemble, muziek en beweging en muziektheorie. Ze heeft ook gewerkt als een Secondary School leraar en aan het Professional Music Conservatorium.

Sinds 2001 tot op heden heeft ze een Fluit, Fluit Ensemble en Music Theory docent aan de Gemeentelijke School of Music van Santa Lucía in Vecindario (Gran Canaria), waar ze ook het schoolhoofd geweest. Zij combineert haar werk bij het uitvoeren in verschillende kamermuziekensembles, maar ook lezingen bij workshops van ritmische en beweging voor professionals en hoger onderwijs muziekstudenten.