Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Workshop / Masterclass Trent Austin (US)

Zaterdag 15 juli 2023 | 10:00 - 15:30 | MC Lummen

De Amerikaanse trompetvirtuoos Trent Austin komt deze zomer naar Europa en verzorgt op zaterdag 15 juli een workshop/masterclass bij Adams Music Centre in Lummen (B).

Austin staat bekend om zijn veelzijdigheid en onberispelijke beheersing van het instrument. Al op jonge leeftijd werd hij gevraagd om te spelen op de opening van Euro-Disney en maakte hij zijn debuut op het fameuze Montreux Jazz Festival. In die tijd veroverde hij ook een plek in de prestigieuze Berklee Grammy® High School Jazz Band en werd aangesteld als 1e trompettist van de Disney-All-American Show Band. Klassieke trompet studeerde Trent aan de Universiteit van New Hampshire. Op de lange lijst van samenwerkingen staat o.a. Tony Bennett. Ook was hij maar liefst elf jaar trompettist bij het befaamde Artie Shaw Orchestra. Tegenwoordig is Trent een zogenaamde “first-call-artist” in de regio Boston en Southern New England. Hij geeft les in Kansas City en wordt wereldwijd gevraagd voor online lessen.

PROGRAMM
10h00 Warmup - Interactive
10h30 Sound, phrasing
11h00 Exercises - Interactive (Techniques, Flexibility, Methods, and more Pearls of Wisdom from Trent)
12h30 Lunch*
13h30 Private Classes - Interactive in group or solo
15h00  Mini Concert by Trent and Dorenda Notermans on piano
15h30 End

* Lunch is uitsluitend voor actieve deelnemers en niet voor toehoorders.

Op zaterdag 15 juli heb je de kans om Trent te ontmoeten en deel te nemen aan zijn workshop. Verwacht een breed scala aan onderwerpen en vooral een aanstekelijk enthousiasme met de nodige portie humor. Trent werkt met trompettisten van alle niveau's in alle speelstijlen, dus speel je klein-koper, aarzel niet en schrijf je in!