Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Wally Hase

De fluitiste Wally Hase werd geboren in Freiburg en was een studente van Karl Friedrich Mess. In 1986 begon ze met haar studie aan de Universiteit voor Muziek in Stuttgart nadat ze had deelgenomen aan het Wereld Jeugd Orkest in de Verenigde Staten. Ze vervolgde haar studies bij Jean-Claude Gérard en Aurèle Nicolet. Sinds oktober 2018 doceert Wally Hase dwarsfluit aan de Universiteit voor Muziek en Uitvoerende Kunsten in Wenen.

Als lid van het Festival Orkest Ludwigsburg toerde Wally Hase in China, Japan en Zuid-Amerika. In 1989 trad ze op in Nieuw-Zeeland op het Festival of the Arts. In 1990 was ze een beursstudent van de Richard Wagner Vereniging in Bayreuth. Tussen 1990 en 1993 was ze lid van het Ensemble 13 van Karlsruhe en het Bach Collegium Stuttgart onder leiding van Helmuth Rilling.

Al voor het afronden van haar studies werd Wally Hase op 22-jarige leeftijd de solo fluitiste van de Staatskapelle Weimar, een positie die ze tot 2009 bekleedde. Sinds 2008 werkt ze regelmatig samen met de Camerata Salzburg. Als solo fluitiste werkt ze met de Staatskapelle Dresden, de radio symfonieorkesten SWR Freiburg-Baden Baden, MDR Leipzig en WDR Keulen, en het Koninklijk Orkest van Antwerpen.

Naast soloconcerten treedt ze vaak op als kamermusicus met de Camerata Salzburg, de Dresdner Philharmonie, het Folkwang Kamerorkest, het Robert Schumann Philharmonie Chemnitz en als duo met de gitarist Thomas Müller-Pering, samen met pianiste Sophia Hase en in het Almond ring kwartet.

Haar veelzijdige engagement als soliste, kamermusicus en oprichtend lid van verschillende ensembles wordt aangevuld met CD-opnames, televisie- en radioproducties. In 2006 werd ze bekroond met de ‘Preis der Deutschen Schallplattenkritik’.

In 2000 werd Wally Hase benoemd tot professor dwarsfluit aan de Hochschule für Musik Franz Liszt in Weimar. Sinds de herfst van 2014 is ze ook gastprofessor aan de Muziekuniversiteit in Krakau. Daarnaast geeft Wally Hase uitgebreid les in het kader van masterclasses in Europa, Australië, Zuid-Amerika, Korea en China.

Sinds oktober 2018 is Wally Hase professor dwarsfluit aan de Universiteit voor Muziek en Uitvoerende Kunsten Wenen.

Wally Hase is Haynes Artiest en speelt op een zilveren fluit van Wm.S.Haynes / Boston.

Aankomende evenementen

Evenement Datum Tijd Informatie Aankomende evenementen
Master Class Wally Hase 20 april 2024 09:30 - 17:30 Lees meer Master Class Wally Hase
20 april 2024 / 09:30 - 17:30