Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Vera Baadjou

Vera Baadjou is revalidatiearts gespecialiseerd in de behandeling van musici met klachten van het houdings- en bewegingsapparaat.

Vera werkt voor Adelante, locatie Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+). Zij is voorzitter van het kunstenteam MUMC+: een groep artsen en paramedici met specifieke interesse voor en ervaring in de behandeling van artiesten (musici en dansers).
Naast Vera zijn daar ook een KNO-arts, orthopeed, fysiotherapeut, oefentherapeut Mensendieck, logopedist en psycholoog aan verbonden.
Vera promoveerde in 2018 op het onderwerp: “Prevention of musculoskeletal complaints in musicians”. Zij verricht wetenschappelijk onderzoek met als doel gezondheid van musici te verbeteren, dat doet zij in een team van internationale onderzoekers.  Vera is lid van de Nederlandse Vereniging van Dans- en Muziekgeneeskunde. Daarnaast geeft zij regelmatig workshops voor o.a. het conservatorium Zuyd en muziekscholen. Vera speelt zelf bugel in de fanfare van Schin op Geul.
Musici zijn topsporters die constant zowel lichamelijk als geestelijk een topprestatie moeten leveren. Veelvoorkomende klachten zijn pijn, tintelingen, doofheid of een verminderde controle over spieren. Meest voorkomende klachten bij fluitisten zijn klachten van arm, nek, schouders en rug.
Vera zal tijdens het fluitfestival een lezing verzorgen gericht op de biologie van het fluit spelen: hoe is de lichaamsbelasting? Welke spieren gebruik je en wat is het belang van houding, hand positie, etc? Wat is de huidige stand van de wetenschap wat betreft gezond musiceren? Wat kun je preventief doen om klachten te voorkomen?

Cookie informatie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te optimaliseren.

Meer info