Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Sir James Galway

We zijn er bijzonder trots op dat Sir James op zijn wereldtournee t.g.v. zijn 80e verjaardag ook ons fluitfestival bezoekt!

Wereldwijd bekend als de opperste vertolker van het klassieke fluitrepertoire, is Sir James Galway een volmaakte artiest wiens aantrekkingskracht alle muzikale grenzen overstijgt.
Met meer dan 30 miljoen verkochte opnames wereldwijd, uitgebreide internationale televisie, frequente televisieoptredens, onvermoeibare promotie van de kunst en zijn gepassioneerde werk in muziekeducatie, is Galway al tientallen jaren een begrip. Zijn unieke expressieve interpretaties van de fluitliteratuur omvatten een uitgebreid scala aan genres, van klassieke meesterwerken tot spraakmakende opdrachten, en bieden de standaard voor alle moderne fluitisten.
Hij heeft ook samengewerkt aan filmsoundtracks zoals The Lord of the Rings, en samengewerkt met populaire artiesten als Stevie Wonder, Ray Charles, Jon Mitchell en Sir Elton John.
De diversiteit van het repertoire van Galway weerspiegelt zijn indrukwekkende muzikale bereik en heeft hem tot de kunstenaar van het hoogste niveau gemaakt.

Galway, geboren in Noord-Ierland, begon zijn dwarsfluitstudies in Belfast. Op 16-jarige leeftijd ontving hij een studiebeurs aan het Royal College of Music, gevolgd door studies aan de Guildhall School of Music en het conservatorium van Parijs.
Op 21-jarige leeftijd begon hij aan zijn orkestrale carrière in de belangrijkste opera- en symfonische orkesten van Londen. Hij nam de felbegeerde positie van solo-fluitist in bij het Berlin Philharmonic Orchestra onder Herbert von Karajan in 1969, voordat hij in 1975 een van de eerste fluitisten werd die een internationale solocarrière oprichtte.
Hij heeft een uitgebreide discografie met 98 CD's op zijn naam, genoten van het opnemen van contracten met RDS-label, met zijn opname van "Linen and Lace" door Bill Whelan.
Hij handhaaft zijn drukke internationale tourschema en verschijnt nog steeds op grote podia en festivals met veel van 's werelds beste orkesten en dirigenten. Het seizoen 19-20 zal geheel in het teken staan van de viering van zijn 80e verjaardag, en hem brengen door Europa (VK, Ierland, Italië, Zwitserland en Frankrijk), Azië en de Verenigde Staten. Dat hij tijdens deze wereldtournee ons Fluitfestival bezoekt is voorwaar een hele eer!
Galway, een groot voorstander van kunst en goede doelen, besteedt veel van zijn tijd aan muziekeducatie en deelt zijn wijsheid met de muzikale generatie van morgen. De Galway Flute Academy, het educatieve platform van Sir James en Lady Galway, stelt hen in staat om fluitisten van hun verschillende programma's te verzorgen en te begeleiden (www.galwayfluteacademy.com). Huidige onderwijsresidenties omvatten de Royal Irish Academy Dublin, Ierland; The Royal College of Music London en The Birmingham Conservatoire, UK; en The Frost School of Music - University of Miami, VS, waar hij een eredoctoraat voor muziek kreeg en het beginadres presenteerde in mei 2018.