Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Kersten McCall

Ook dit jaar is onze meesterfluitist weer van de partij! Niet alleen zal hij master classes geven. maar ook speelt hij samen met zijn collega's van het Concertgebouworkest het slotconcert op de zondag.

Kersten McCall studeerde bij Felix Renggli aan het Schaffhausen Conservatorium in Bazel en bij Renate Greiss en Aurèle Nicolet aan de Karlsruhe Hochschule für Musik.

Hij won meerdere prijzen op 'Jugend musiziert', een concours voor jonge Duitse musici. Tevens won hij de eerste prijs op het internationale fluitconcours van Kobe in Japan in 1997 en de derde prijs tijdens het internationale muziekconcours van de ARD in München.

Kersten McCall was van 1997 tot 2006 eerste fluitist van het Saarbrücken Radio Symphonie Orchester. Daarnaast speelde hij ook in de Berliner Philharmoniker en het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks. In het seizoen 1999–2000 was hij verschillende malen te gast als eerste fluitist bij de New York Philharmonic. In 1995 was hij mede-oprichter van het nieuwe-muziekensemble est!est!!est!!! en sinds 2000 is hij tevens lid van het Linos Ensemble. Sinds 2005 is hij eerste fluitist bij het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam, alwaar hij ook doceert aan het Conservatorium.