Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Gareth McLearnon

Gareth McLearnon is een internationaal bekende en meermaals bekroonde fluitist, componist, arrangeur en docent die elk jaar de wereld rondreist om een innovatieve, creatieve en opwindende muzikale carrière te leiden. Oorspronkelijk afkomstig uit Belfast, Noord-Ierland, volgde hij de Guildhall School of Music & Drama van 1999-2003 - hij verbleef tot 2021 in Londen en is momenteel gevestigd in Straatsburg, Frankrijk.

Gareth's professionele carrière begon al vroeg - hij speelde zijn eerste professionele orkestconcerten toen hij 17 was. Op 19-jarige leeftijd begon hij professioneel te spelen in de Londense West End theaters, en in hetzelfde jaar werd hij ook uitgenodigd om een ??nummer op te nemen voor de cd 'Songs for Alexander' met de Wereldberoemde fluitist Sir James Galway en harpiste Marisa Robles. Na zijn afstuderen in 2003 ontving hij de prestigieuze Ian Fleming Award van het Musicians Benevolent Fund en een Countess of Munster Musical Trust Award. Na een jaar postdoctorale studie won hij een aanstelling als hoofdfluit in Southbank Sinfonia voor hun seizoen 2005.

Als performer is Gareth een veelgevraagd solist, artiest, orkest- en kamermusicus. Hij heeft vele honderden optredens gegeven op zes continenten en heeft masterclasses en educatieve evenementen geleid voor duizenden fluitspelers van alle leeftijden en niveaus. In de afgelopen jaren heeft hij onder meer masterclasses gegeven in de VS aan de Yale University Manhattan School of Music en de Boston Flute Academy; in Europa aan de Guildhall School of Music & Drama; Universiteit voor Muziek en Podiumkunsten, Wenen; Het Koninklijk Conservatorium van Schotland; De Noorse Muziekacademie; Zweeds Koninklijk Muziekcollege; Koninklijke Deense Muziekacademie; Muziekacademie van Zagreb; Ljublana Conservatorium; Flutewise Academies; De Gnessin School & Gnessin Academy of Music, en Central School of Music in Moskou; Jeruzalem Muziekcentrum in Israël; in Zuid-Amerika op het Campos do Jordao Festival in Sao Paulo, en in Azië op het Central Conservatory of Music in Peking, Taishan International Music Camp in Dalian; St John's University, Taipei; en de Taipei National University of the Arts, Taiwan. Hij heeft masterclasses en optredens gegeven op de Britse, Australische, Spaanse, Portugese, Poolse, Finse, Zwitserse, Adams, Hongaarse en Sir James Galway Flute Festivals; en heeft opgetreden en gepresenteerd op in totaal vijf NFA-conventies in de VS, evenals concerten en masterclasses in Frankrijk, Noorwegen, Hong Kong, Maleisië, Ierland, Kenia, Monaco, China, Verenigde Arabische Emiraten, Taiwan, Kroatië, Slovenië, Servië , Denemarken en IJsland.

In juni 2013 werd Gareth aangesteld als fluitprofessor aan de Yuri Bashmet International Music Academy in Samara, Rusland. Sindsdien zijn er vanuit deze academiepositie verdere opdrachten in heel Rusland gevolgd, waaronder talrijke masterclass- en concertreizen naar Moskou, Novosibirsk, Yekaterinburg, Sochi, Kazan, Yaroslavl, Rostov aan de Don, Zhoukovskiy, Khabarovsk, Yakutsk, Vidnoye, Vologda, Voronezj, Tyumen en Tollyatti; waaronder verschillende solisten- en concertuitvoeringen met de wereldberoemde Moskou-solisten onder leiding van Maestro Yuri Bashmet zelf - meest recentelijk in Samara in 2019; Chelyabinsk in oktober 2020 en in het openingsgalaconcert van het Sochi-festival in februari 2021.

Gareth is sinds 2009 solofluitist van het veelgeprezen Heritage Orchestra - hij speelt concerten in het Verenigd Koninkrijk, Europa en het Midden-Oosten, waaronder concerten en tours met Tim Minchin; Antony & The Johnsons; vonken; Jane Birkin; Ben Vouwt; Goldie; Seu Jorge; Tim ballingschap; Ibiza-klassiekers; BBC Proms optredens met Jamie Cullum in 2010, Pete Tong in 2015 en de Scott Walker Prom in 2017. Zijn andere freelance orkestwerk omvat concerten en/of opnamesessies met het London Symphony Orchestra, London Contemporary Orchestra, National Symphony Orchestra, English Session Orchestra en Orkest van St John's.

Vaak in de opnamestudio - Gareth heeft zowel als solist, kamermusicus als in orkest opgenomen in Abbey Road, Air Studios, Angel, Eastcote, Kore, Fish Market en Retreat Studios voor vele tv-, film- en computergame-soundtracks, evenals wat betreft albums met algemene release en bibliotheekmuziek; waaronder als solist voor de bekroonde score voor Sony's Horizon Zero Daw, en als gastartiest met het a capella-ensemble Voces8, dat twee tracks opneemt voor hun 2019 DECCA Classics-album "Enchanted Isle".

Als componist zijn zijn talrijke werken voor fluitensemble over de hele wereld uitgevoerd, waaronder in prestigieuze zalen als de Royal Albert Hall en Cadogan Hall in Londen, de Rachmaninoff Hall in Moskou en het Concertgebouw in Amsterdam. Zijn Fantasy on Irish Melodies for Two Flutes & Strings (From Ireland with Love…) ging in Sochi in februari 2021 in première met Maxim Rubtsov met Yuri Bashmet en Moscow Soloists. Zijn arrangementen voor fluit en piano waren voor het eerst gepubliceerd door Theodore Presser in zijn collectie van Irish Melodies Round Ireland with a Flute uit 2008 - en hij is ook gepubliceerd door Trinity Guildhall Examinations in hun serie "Musical Moments" met gesorteerd repertoire voor fluit, klarinet en saxofoon.

Gareth is enorm trots om de Europese Artist-in-Residence voor Wm te zijn. S. Haynes Co. en is een Haynes-artiest - spelend op een paar prachtige op maat gemaakte massief 14K gouden Haynes Fluiten

Cookie informatie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te optimaliseren.

Meer info