Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Dr. Carla Rees

Carla Rees is een innovatieve fluitiste die werkt aan het uitbreiden van het repertoire voor haar instrumenten door middel van optredens, onderzoek en interdisciplinaire samenwerking.

Haar carrière omvat solowerk, kamermuziek, improvisatie, telematica-optredens en opnames, met een discografie van bijna 30 albums (waaronder NMC, Divine Art en Capstone), maar ook voor film, videogames en radio. Recente internationale optredens zijn onder meer in Duitsland, Italië, de VS, Costa Rica, Japan en Brazilië. Ze speelt op kwarttoonfluiten van het Kingma System en de baroktraverso en heeft honderden werken in première gebracht, waarvan er vele worden uitgegeven door haar bedrijf Tetractys Publishing. Ze is artistiek directeur van rarescale, een kamerensemble met flexibele instrumenten, met wie ze sinds 2003 optreedt. Ze is een toegewijde docent, hoogleraar Lage Fluiten en Hedendaagse Fluit aan de Royal Academy of Music en leidt een online muziekopleiding op het Open College of Arts en heeft masterclasses gegeven aan fluitisten en componisten aan enkele van 's werelds toonaangevende instellingen. Ze heeft bijna 100 arrangementen en composities gepubliceerd voor fluiten van alle soorten en maten, waaronder Nightsong voor solo piccolo, dat is uitgezonden op BBC Radio 3 en talloze internationale optredens heeft ontvangen. 

Aankomende evenementen

Evenement Datum Tijd Informatie Aankomende evenementen
Exploring Extended Techniques - Carla Rees 21 april 2024 11:30 - 12:30 Lees meer Exploring Extended Techniques - Carla Rees
21 april 2024 / 11:30 - 12:30
Warm Up 21 april 2024 09:30 - 10:00 Lees meer Warm Up
21 april 2024 / 09:30 - 10:00