Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Adams Concert Serie Marimba

Droom jij al van het spelen op een professionele 5-octaafs marimba? Wil jij alvast wennen aan een bredere toets op jouw marimba, zonder hier meteen de hoofdprijs voor te betalen? Dan is de Adams Concert marimba jouw ideale instrument. Ook voor muziekscholen met leerlingen op diverse speelniveaus is deze middenklasser de ideale uitkomst.

Bij Adams worden alle instrumenten met evenveel passie voor prestaties benaderd als de topklasse instrumenten zoals de Alpha series. Of je nu net begint met spelen of een succesvol professional bent, wij geloven dat muziek maken nóg leuker wordt op een goed instrument. De marimba's uit de Adams Concert serie zijn de perfecte middenweg tussen een instap- en een professioneel instrument.   

Specificaties

Model: MCHA43
Keyboard: Honduras Rosewood
Toetsbreedte: 67 - 40 mm
Bereik: 4.3 octaven (A2 – C7)
Stemming: A = 442 Hz 
Lengte: 207 cm
Breedte lage kant: 90 cm
Breedte hoge kant: 56 cm
Hoogte: Verstelbaar 87-101 cm
Frame: Adams Apex

Model: MCPA43
Keyboard: Padouk
Toetsbreedte: 67 - 40 mm
Bereik: 4.3 octaven (A2 – C7)
Stemming: A = 442 Hz 
Lengte: 207 cm
Breedte lage kant: 90 cm
Breedte hoge kant: 56 cm
Hoogte: Verstelbaar 87-101 cm
Frame: Adams Apex

Model: MCKA43
Keyboard: Zelon
Toetsbreedte: 67 - 40 mm
Bereik: 4.3 octaven (A2 – C7)
Stemming: A = 442 Hz 
Lengte: 207 cm
Breedte lage kant: 90 cm
Breedte hoge kant: 56 cm
Hoogte: Verstelbaar 87-101 cm
Frame: Adams Apex

Het voordeel van een brede toets

De marimba's uit de Adams Concert serie zijn verkrijgbaar met toetsen uit exclusief Honduras Rosewood, duurzaam Zelon of Afrikaans Padouk als prijsgunstig alternatief. Het grote voordeel van de marimba's uit deze serie is dat de toetsen net zo breed zijn dan die van een professioneel instrument uit de topklasse. Hierdoor wen jij alvast aan een 'malletspread' die je later van pas zal komen. 

Hoor ieder detail in perfecte harmonie

Of je nu Honduras Rosewood, Padouk of Zelon toetsen kiest, elke toets wordt zorgvuldig met de hand gestemd, waarbij gebruik wordt gemaakt van de door Adams ontwikkelde en gepatenteerde stemsoftware. Dit uiterst nauwkeurige stemproces zorgt ervoor dat de klank van het instrument loepzuiver en perfect in balans is.

Honduras Rosewood

Honduras Rosewood is de best resonerende houtsoort en in combintie met zijn extreme hardheid is dit het beste hout dat gebruikt kan worden voor mallet instrumenten. Elk Adams instrument dat Honduras Rosewood bevat, beschikt over de juiste papieren om te bewijzen dat we werken volgens de strikte richtlijnen van de Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora (CITES).

Padouk

Padouk is een houtsoort die qua klankkleur vergelijkbaar is met Honduras Rosewood. Het verschil zit in de hardheid en het volume van de klank.

Zelon

Dit speciaal ontworpen kunststof is in de praktijk getest door de beste marchingkorpsen in de wereld en biedt perfecte klankkwaliteit, in combinatie met ongeëvenaarde duurzaamheid. Adams zelon is bestand tegen de zon en hitte bij veel vragende optredens in de buitenlucht. Zelon heeft een heldere klankkleur waarmee grote ruimtes met gemak gevuld kunnen worden.

Gemak dient de mens

Adams Concert marimba's hebben een houten bovenwerk gewikkeld in duurzaam zwart vinyl dat een klassieke tint geeft aan de instrumenten. De gepatenteerde Apex hoogteverstelling heeft een elegant ontwerp dat snelle, nauwkeurige aanpassingen mogelijk maakt. U zult geen enkele marimba vinden die net zo gemakkelijk in hoogte verstelbaar is dan een Adams marimba.

Het Apex Frame is ontworpen vanuit degedachte van stabiliteit en functionaliteit. Het verfrissende design heeft bovendien een positieve invloed op de klankkwaliteit van de instrumenten met dit frame.

De lage dwarsbalk met innovatieve, sterke verbindingen en geïntegreerde schoren, resulteren in een zeer degelijk frame dat zich makkelijk laat verplaatsen, extreem stabiel is en bovendien minder frame-sound heeft dan ieder ander frame op de markt.­

De gebruiksvriendelijke en oersterke Adams hoogteverstelling is in een verbeterd ontwerp toegepast bij het design van het frame. Apex bestaat bovendien uit slechts drie onderdelen, waardoor het frame snel te (de)monteren en gemakkelijk te vervoeren is.

Meer informatie over Adams Percussion?

Adams werkt met een wereldwijd netwerk van dealers en distributeurs. Bekijk snel bij wie u het beste terecht kunt voor verdere vragen over uw toekomstige instrument. 

Dealer zoeken