Adams Musical Instruments - Experience the Sound of Quality

Adams Concert Serie Xylofoon

Adams Concert Xylofoons bieden het maximale in zowel geluid als kwaliteit. De zorgvuldig geselecteerde Honduras Rosewood toetsen zijn iets breder dan standaard. Het bereik van C tot C in 4 octaven stelt de artiest bij de Concert Serie Xylofoon in staat een uitgebreider repertoire te spelen dan bij een instrument met 3,5 octaafsbereik. De instrumenten uit de Concert-serie zijn ontworpen om moeiteloos door de concertzaal verplaatst te worden en zijn ook ontworpen om gemakkelijk en snel in de optionele set tassen te worden gestopt. Ook zijn er kisten beschikbaar voor bescherming tijdens transport.

  • Alpha stemmingsmethode
  • Honduras Rosewood toetsen
  • Beschikbaar in Kwint- en Octaafstemming
  • Bereik: 4 octaven (C4-C8)
  • Voyager frame systeem
  • Wordt standaard geleverd met beschermhoes en een paar XB6 mallets

Kwint- of Octaafstemming

De Honduras Rosewood toetsen van de Concert Serie Xylofoons zijn verkrijgbaar in twee verschillende stemmingen: kwint en octaaf. Beiden hebben verschillende gestemde boventonen, waardoor ze een karakteristiek geluid krijgen.

Kwintstemming
Kwintstemming heeft een kwint tussen de grondtoon en het dubbele octaaf voor het korte, indringende geluid dat weerklinkt in de grootste ensembles. Kwintstemming werd gebruikt voor de klassieke Amerikaanse xylofoons van de jaren twintig en dertig.

Octaafstemming
Octaafstemming heeft de eerste boventoon twee octaven boven de grondtoon voor een helder en schitterend geluid en is vooral populair in Europa.

Toetsen

De Adams Concert Series xylofoons zijn alleen beschikbaar met Honduras Rosewood toetsen. Dit is over het algemeen het beste hout dat voor xylofoons beschikbaar is.

De hoge kwaliteitsstandaard van Adams Honduras Rosewood is het resultaat van jarenlange en zorgvuldige ontwikkeling. De heldere, nauwkeurige toonhoogte van Adams’ xylofoontoetsen komt allereerst doordat we alleen het beste hout gebruiken. Andre Adams en Frans Swinkels bezochten de regenwouden meerdere keren om hout van de hoogste kwaliteit in te kopen. We laten het Honduras Rosewood acht jaar lang rijpen in onze klimaatkamer om een goede droging en vochtcontrole te waarborgen. De toetsen worden daarna zorgvuldig gestemd met gebruik van een computerondersteunde methode. De nieuw ontwikkelde Alpha stemmingsmethode helpt Adams’ meesterstemmers om de boventonen ongelooflijk nauwkeurig te plaatsen. Dit zorgt voor de zuiverst gestemde toetsen, perfect in balans en resonerend over het hele bereik. Deze exclusieve methode zorgt ervoor dat Adams het lage register van de marimba kan stemmen tot een zesde boventoon. Deze zorgvuldige inspanningen leiden tot een stabiele, zuivere toonhoogte die een snelle, warme en heldere toon projecteert.

Voyager Frame

Het gepatenteerde Voyager frame van Adams is enorm duurzaam en biedt snelle, moeiteloze aanpassingen aan vele speelhoogtes. Deze eigenschap is perfect voor situaties waar veel spelers met verschillende lengtes het instrument gebruiken, bijvoorbeeld op muziekscholen. Dezelfde soepele hoogteversteller is ook te vinden op het Endurance Field Frame.

Adams Musical Instruments bestaat 50 jaar Win deze maand een trombone! Doe mee en win!

Cookie informatie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te optimaliseren.

Meer info