Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

F3 Bugel

De Adams F3 bugel is uitgerust met de verzwaarde F2 ventielblok. Het instrument heeft een iets grotere beker dan de F2 (iets meer dan 170 mm). De 'branch' is iets strakker gebouwd en je zult merken dat er geen steuntje zit tussen de 'branch' en de beker, wat voor meer resonantie zorgt. De gesoldeerde rand geeft extra kern aan het geluid. De F3 is de donkerste bugel die we maken en heeft een 'fluwelig, chocolade-achtig' geluid. Bovendien spreekt het instrument zeer makkelijk aan wat een direct geluid geeft. 

Het instrument wordt geleverd in twee standaardconfiguraties, allebei met een ML-boring (10,5 mm) met een 0,50 messing beker met een diameter van 170 mm. Het verschil zit in de keuze tussen een matte goudlak of een verzilverde afwerking.

De nieuwe F3 is niet bedoeld als solist, maar is opnieuw ontwikkeld met de sectiespeler in gedachten. Het resultaat is een bugel die buitengewoon goed mengt.

Specificaties F3

Stemming: Bb
Bekermateriaal: Handgehamerd messing
Bekerdiameter: 170 mm
Boring: ML 10,5 mm
Mondstukbuis: nr.2 (0.402") of nr.3 (0.413") 
Ventielhuis: Nikkelzilver / Messing (zwaar)
Ventielen: 3x top center roestvrij staal
Ventieldrukkers: Messing, houten inlay 
Waterklep: Amado
Afwerking: Verzilverd of mat goud gelakt
Wanddikte: 0,50
Case: Inclusief (Adams/Gard)

Uw mondstukkeuze is uiterst persoonlijk en zeer belangrijk voor het speelplezier. Daarom leveren wij geen standaard mondstuk bij onze instrumenten.

Jij bent uniek

De ene muzikant heeft graag een warmere klank. De ander niet. De ene heeft een enorme longinhoud. De ander niet. Er zijn spelers die meer weerstand willen voelen. Anderen niet. Allemaal factoren die een rol spelen bij het kiezen van een instrument. 

De instrumentenbouwers van Adams gaan graag verder waar het standaard aanbod eindigt. Met een volledige in-house ontwikkeling en productie, betekent dit concreet dat we jouw instrument volledig op maat kunnen maken. Samengesteld naar jouw persoonlijke voorkeuren. Enkel door perfectie gedreven, wordt elk onderdeel tot leven gebracht in handen van onze vakkundige instrumentenmakers.  

Meer weten over de Adams Custom instrumenten? Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek alle mogelijkheden.

Contact

Blader door de Adams Brass collectie

Vraag nu gratis de Adams Brass catalogus aan. Ontdek onze handgemaakte koperblaasinstrumenten en laat u inspireren door verhalen van uitzonderlijke muzikanten en instrumentenbouwers.

Vraag gratis aan

Verkooppunten Adams Brass

Adams werkt met een wereldwijd netwerk van dealers en distributeurs. Bekijk snel bij wie u het beste terecht kunt voor verdere vragen over uw toekomstige instrument. 

Dealer zoeken