Language:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Carlo Mertens

Carlo Mertens is laureaat van de Nationale Muziekwedstrijd van het Gemeentekrediet '87 en laureaat van de Nationale Instrumentenwedstrijd '90. Hij behaalde zijn diploma’s te Gent & Rotterdam.

De sterkte van Carlo is zijn specialisatie in verschillende stijlen.
Zo combineerd hij een vaste baan als Trombone-Sole aan Operaballet Vlaanderen met een eigen Blazerssectie waar hij tal van binnen en buitenlandse artiesten mee begeleid.

Hij is lid geweest van de volgende klassieke ensembles:
Kamerkoperkwintet Theo Mertens, Kamerkoperkwintet Art of Brass en het Groot Koperensemble Theo Mertens.
Hij heeft als vaste medewerker bij Champ d'Action gewerkt en speelde als losse medewerker mee met onder andere Rotterdams Philharmonisch Orkest, Brussels Philharmonic, Orkest van de Munt, Schönberg Ensemble en vele andere ensembles.


Daarnaast werkte hij mee met Brussels Jazz Orchestra en vele losse jazzformaties.
Ook is hij lid geweest van verschillende legendarische Belgische popgroepen zoals Blue Blot, Wizards of Ooze, Groove Mania, Clouseau, Will Tura, Natalia, Belle Perez.
Carlo maakte als studiomuzikant en met zijn eigen blazerssecte “The Heavy Horns” meer dan 100 opnames voor verschillende artiesten waaronder Claude Mauranne, Axelle Red, Niagara, Charles Trenet, Bruce Springsteen, Helmut Lotti, Ozark Henry, Kommil Foo, Raymond van het Groenewoud, Clouseau, Natalia, K3, Studio 100, Janez Detd, en vele vele anderen.

In ’99 richtte hij samen met zijn schoonbroer Tom Hautekiet het Antwerpse Mambo-collectief “El Tattoo Del Tigre” op dat hij 10 jaar muzikaal leidde.

Zijn blazerssectie “the Heavy Horns” is één van de meest gevraagde pop-koper ensembles in heel België die ondermeer op Steracteur/Sterartiest, Sterren op de Dansvloer, op zoek naar Maria, The Voice, en vele andere tv-programmas te zien zijn.

Door de werking van deze sectie is het collectief OTOMACHINE ontstaan waar hij ook terug te vinden is in de vaste kern van deze 15 koppige Funk-Bigband.

Hij heeft een duo “Harp & Bones” waar hij samen met Karen Peeters een prachtige samenklank brengt van Harp & trombone.

Hij geeft ook les aan de Kunsthumaniora van Brussel.
Meer kan je vinden op www.carlomertens.be

Carlo Mertens' Adams Gear